Rundek & Ekipa predstavljaju novi singl – pjesmu Mila

0
Radiosarajevo.ba
Rundek & Ekipa predstavljaju novi singl – pjesmu Mila
Sandra Hržić / Darko Rundek
Dugo najavljivani i željno iščekivani novi album, dvostruki EP „BRISANI PROSTOR“ (Menart), Rundeka & Ekipe od ponedjeljka 7. decembra, dostupan je u fizičkoj prodaji, online prodaji putem webshopa, ali i na svim streaming servisima.

Cjelina BRISANOG PROSTORA ispričana je  kroz dvije priče: "Do" i "Od" koje se međusobno dopunjuju i slušalac može birati njihov redosljed. Pet pjesama je na jednom i pet na drugom CD-u. Zgusnuto i koncentrirano. 

Likovi u tim pričama na brisanom su prostoru između kraja i početka, prenuli su se i u njima odjekuje svijet na prekretnici. Oni na intiman način govore o globalnom, na osoban način govore o univerzalnom, na specifičan način govore o općenitom. Album u cjelini sadržajno jako rezonira s vremenom i turbulencijama koje drmaju sadašnji trenutak.

I raniji albumi s Cargo Orkestrom i Triom proizlazili su u muzičkom smislu iz suradnje, a ovo je prvi album poslije Haustora na kojem se pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora Roka Crnića.

Upravo je i aktualni singl „Mila“ proizašao iz pera Roka Crnića, a lyric video za pjesmu možete pogledati na sljedećem linku:



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije