Radi se na novom filmu iz čuvene franšize 'Umri muški'

0
Radiosarajevo.ba
Radi se na novom filmu iz čuvene franšize 'Umri muški'
Foto: IMDb / Posljednji film iz franšize izašao je 2013. godine

Studio 20th Century radi na novom filmu franšize Umri muški (Die Hard), prenosi Yahoo Entertainment.

Budući da je Bruce Willis otišao u mirovinu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, neće se vratiti ulozi Johna McClanea. Umjesto njega, ulogu bi trebao preuzeti mlađi glumac jer je riječ o prednastavku franšize.

Iako radnja filma nije potvrđena, Jordan Ruimy, s portala World of Reel, vjeruje da bi film mogao biti adaptacija grafičkog romana Die Hard: Year One, koji je pratio McClanea u 1970-ima, kada je radio kao policajac u New Yorku.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Studio 20th Century potvrdio je da radi na adaptaciji grafičkog romana još u 2018. godini te da bi ga trebao režirati Len Wiseman. No, Disney je u međuvremenu kupio filmski studio i odustao od projekta. Nije poznato ko bi trebao režirati novi film.

Posljednji film u franšizi, Umri muški: Dobar dan za umiranje (A Good Day to Die Hard), izašao je 2013. godine. Premda je ostvario financijsku dobit, našao se na meti kritika i mnogi ga fanovi danas smatraju najgorim filmom u franšizi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije