Rade Šerbedžija snima seriju s oskarovcem Garyjem Oldmanom

0
Radiosarajevo.ba
Rade Šerbedžija snima seriju s oskarovcem Garyjem Oldmanom
Foto: Facebook / Rade Šerbedžija

Vrhunski muzičar i glumac sa svjetskom karijerom Rade Šerbedžija na svoju listu projekata upisat će i saradnju s oskarovcem Garyjem Oldmanom, ali i oskarovkom Kristin Scott Thomas.

Naime, u Londonu uskoro će snimati špijunsku triler seriju Slow Horses za Apple TV, čije su prve scene snimljene već u decembru prošle godine. To je adaptacija špijunskih romana Micka Herrona.

Prema dostupnim informacijama, serija će imati 12 epizoda.

Prvih šest bit će bazirane na Heronovoj prvoj knjizi Slow Horses, dok će drugih šest biti rađene prema njegovom drugom romanu Dead Lions.

Šerbedžija je za Novu.rs kazao kako je samo pročitao scenario za četiri epizode, u kojima on igra.

"To je fantastično. Gary Oldman igra glavnu ulogu, a ja imam sve scene s njim. Igram dvostrukog špijuna za koga su mislili da je jedno, a onda se ispostavilo da je bio nešto drugo, toliko je bio vješt", kazao je Šerbedžija.

Osim Oldmana, Scott Thomas i, naravno, Radeta Šerbedžije, u seriji će igrati i Olivija Cooke, Jonathan Pryce, Jack Lowden...

Niz romana Micka Herrona na kojima je zasnovana serija bavi se grupom odbačenih špijuna koji su završili u nemilosti MI5 zbog prljavih poslova.

Njih predvode bivši "hladni ratnik" Jackson Lamb, kojeg igra Oldman, i River Cartwright, kojeg utjelovljuje Louden, koji bi da bude novi James Bond.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije