Poznato vrijeme i mjesto sahrane Merime Njegomir

2
Radiosarajevo.ba
Poznato vrijeme i mjesto sahrane Merime Njegomir
Print Screen / Merima Njegomir

Pjevačica Merima Njegomir, koja je preminula u 69. godini poslije borbe sa opakom bolešću, bit će sahranjena na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana Beograd 23. novembra, a opelo će se održati u 14.30. sati.

Podsjetimo Merime je preminula nakon borbe sa rakom, a od iste bolesti je preminuo i njen kolega, pjevač Marinko Rokvić.

Merima je nedavno govorila o svom zdravstvenom stanju i isticala da su joj porodica i prijatelji bili najveća podrška.

Članovi delegacije PSBiH putuju u Rim na seminar NATO-a: Ovo je ključna tema

Članovi delegacije PSBiH putuju u Rim na seminar NATO-a: Ovo je ključna tema

"Zdravstveno se osjećam loše, borim se protiv teške bolesti. Sa velikim timom stručnjaka i ljekara nadam se da ću se izboriti sa ovom teškom bolešću. Upotrebljavam svu svoju snagu i sve ono što sam prethodnih godina imala, tu moju energiju i da pokušavam da se izborim. Mnogi su se izborili, nadam se da ću i ja, mislim pozitivno", govorila je Njegomir, piše Blic.rs.

Merima je rođena 9. novembra 1953. godine u Beogradu.

Snimila je više od 25 albuma i otpjevala neke od bezvremenskih hitova kao što "Ivanova korita", "Ruzmarin", "Što je leijpo kad se neko voli", "Ali pamtim još", "Opilo nas vino", "Kad zaškripi kapija", "Bol bolujem", "Zelene su oči tvoje", "Da nije ljubavi tvoje", i mnoge druge.

Iza sebe je ostavila četvero djece: kćerke Milicu, Jelenu, Ljubicu i sina Marka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije