Brojne poznate svjetske ličnosti opraštaju se od bubnjara Charlia Wattsa

0
Radiosarajevo.ba
Brojne poznate svjetske ličnosti opraštaju se od bubnjara Charlia Wattsa
EPA / Charlie Watts

Bubnjar čuvenog benda The Rolling Stonesa, Charlie Watts preminuo je u 80. godini.

Ova vijest potresla je Wattsovu porodicu, prijatelje, poznanike ali i kolege koji su se putem društvenih mreža oprostili od njega.

"Vrlo tužan dan. Charlie Watts je bio vrhunski bubnjar. Uvijek je bio najbolje stilski odjeven i izuzetno sjajno društvo. Moja duboko saučešće Shirley, Seraphini i Charlotte, i naravno, The Rolling Stones-u.", izjavio je Elton John.

Italijanski mediji javljaju: Državljanin BiH izboden i ostavljen ispred bolnice u Rimu   

Italijanski mediji javljaju: Državljanin BiH izboden i ostavljen ispred bolnice u Rimu  

"Jedna od najboljih stvari o Charlieju Wattsu? Svoju buduću suprugu Shirley upoznao je prije nego što su The Rolling Stones uopšte nastali. Vjenčali su se 1964. godine. Zajedno su bili 57 godina", izjavio je Eric Alper.

"Bog te blagoslovio Charlie Watts. Nedostajat ćeš nam čovječe! Mir i ljubav želim porodici Ringo", izjavio je Ringo Starr.

"Watts je bio fascinantan bubnjar. Voljela sam njegov pristup jazzu. Rolling Stones je bend koji sam oduvijek željela vidjeti uživo, ali nikada nisam imala priliku", izjavila je Dana Loesch.

"Bio je jedan od najvećih rock bubnjara ikad i pravi gospodin. Saučešće njegovoj porodici i bendu", izjavio je Bryan Adams.

Charlie Watts bio je engleski bubnjar, najpoznatiji kao član Rolling Stonesa od 1963.

Prvobitno školovan za grafičara, počeo je svirati bubnjeve u londonskim ritam i blues klubovima.

Watts je jedini član Rolling Stonesa, osim Jaggera ili Richardsa, koji je bio zastupljen na svim njihovim studijskim albumima.

U Kuću slavnih modernih bubnjara izabran je 2006. godine, a Vanity Fair ga je, iste godine, uvrstio u Međunarodnu listu najbolje odjevenih u Kuću slavnih. Prema procjeni poznatog muzičkog kritičara Roberta Christgaua, Watts je "najveći bubnjar rocka".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije