Posljednji džedaj: Šta će nam donijeti novi nastavak Star Wars priče

Radiosarajevo.ba
Posljednji džedaj: Šta će nam donijeti novi nastavak Star Wars priče
The Last Jedi (Posljednji džedaj), naslov je sljedećeg nastavka sage o Ratovima zvijezda.

Kako je jučer objavljeno, Epizoda VIII imat će ovaj naslov, a u kina stiže 15. decembra 2017. Prvi trailer bit će objavljen, moguće je, u aprilu.

Sve što znamo o novom filmu jeste da Rey nastavlja svoje epsko putovanje s Finnom, Poeom, ali i Lukom Skywalkerom, a kao negativac pojavit će se i Benicio del Toro, koji je trebao glumiti i Darth Maula 1999. u filmu The Phantom Menace, ali je odbio ulogu nakon što je George Lucas iz scenarija izbrisao većinu njegovih replika.

Inače, jednu od novih uloga u novom filmu imat će i Laura Dern.

Naslov novog filma uzburkao je i fanove i kritičare. Ben Child iz Guardiana pretpostavlja da će Luke biti posljednji džedaj - Rey nema dovoljno obuke, Kylo Ren nema disciplinu Darth Vadera, i da će ovo biti kraj ovog reda. Imao je još i komentar kako je ime nove epizode originalno, kao da ju je smislio neki internet widget generator Star Wars imena...

S druge strane, brojni su sigurni kako naziv znači samo jedno - Epizoda VIII kraj je i za Luke Skywalkera, koji će predati svjetlosnu sablju i silu Rey, a Mark Hamill će svoju avanturu u sagi okončati, baš kao što je Han Solo u Epizodi VII.

Fanovi su svoje mišljenje vrlo brzo iskazali na društvenim mrežama, a slika koja se proširila brzinom virusa izgleda ovako:

star_wars_last_jedi_funny.jpg - Posljednji džedaj: Šta će nam donijeti novi nastavak Star Wars priče

Treba dodati i da je Carrie Fisher, koja je preminula krajem prošle godine, i koja glumi princezu Leiu završila snimanje svih scena za Posljednjeg džedaja, no u Disneyu još uvijek ne znaju šta da rade za Epizodu XIX, u kojoj je Leia trebala biti jedna od glavnih uloga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije