... / Ponoć: Jeste li poslušali pjesmu iz filma o Tomi Zdravkoviću

16. 09. 2021. u 17:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pjesma Ponoć, iz filma Toma, kompozitora Željka Joksimovića objavljena je ove sedmice na YouTube kanalu Minakord produkcije.

Riječ je o omažu velikanima jugoslovenske muzike, a Joksimović je objasnio da je riječ o duetu pjevača Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić koji nikada nije snimljen.

"Negde na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pesmu, tj. duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako 'staro', a da bude novo i da naravno bude hit", rekao je kompozitor i producent filma Toma Željko Joksimović.

Iako je publika mogla da čuje samo dijelove ove pjesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma Toma na festivalima u Sarajevu i Nišu, već sedmicama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja "svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronađu".

"Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujući Mimi, Tozovčevoj supruzi za dva sata u sred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma.

Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku", zaključio je Joksimović.

Pjesmu Ponoć komponovao je Željko Joksimović zajedno s Tozovcem. Zajedničkim snagama uradili su i tekst za numeru dok je aranžman uradio Željko Joksimović, a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića.

Trenutno, pjesma ima više od 300 hiljada pregleda i na broju je deset u muzičkom 'trendingu' na YouTubeu za naše područje.

Uživajte:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)