Nova južnokorejska serija oduševila gledatelje na Netflixu, porede je sa "Squid Gameom"

0
Radiosarajevo.ba
Nova južnokorejska serija oduševila gledatelje na Netflixu, porede je sa "Squid Gameom"
Foto: Netflix / "The 8 Show" među najgledanijim serijama na Netflixu

Južnokorejska serija The 8 Show nedavno je došla na Netflix i ubrzo se pronašla na spisku najgledanijih serija na streaming servisu.

Riječ je o triler seriji koju je napisao i režirao Han Jae-rim.

Radnja serije prati osam pojedinaca u finansijskim poteškoćama koji učestvuju u Money Gameu, reality takmičenju smještenom u tajanstvenoj zgradi od osam spratova.

Sjajna Renate Graf: Pogledajte neke fotografije izložbe 'Sveto i profano'

Sjajna Renate Graf: Pogledajte neke fotografije izložbe 'Sveto i profano'

Što se duže nalaze u takmičenju, odnosno što duže vrijeme prolazi, konačna nagrada je sve veća. Cijene svih resursa, osim hrane i vode, veće su hiljadu puta od normalnih cijena, što ih prisiljava da pažljivo biraju što će kupiti. Dok ih promatra publika, ovih osam takmičara prisiljeno je boriti se za život, a ako jedan od njih umre, igra je za sve gotova.

Takmičari u realityju nemaju imena, nego su poznati kao F-ovi, tačnije 1F, 2F, 3F, 4F, 5F, 6F, 7F i 8F. Utjelovili su ih Bae Sung-woo, Ell, Ryu Jun-yeol, Yul-Eum Lee, Moon Jeong-Hee, Park Hae-joon, Park Jeong-min i Chun Woo-hee.

Gledatelji su oduševljeni, što se može vidjeti i po komentarima, a neki The 8 Show uspoređuju s Netflixovom hit serijom Squid Game.

"Jedna od najboljih serija ikad! Pogledao sam je u jednom danu, ne može se prestati gledati jednom kad se upali", "Ova serija podsjeća me na Squid Game, ali mi je puno više uticala na psihu", "Još jedno južnokorejsko remek-djelo, pogledao sam sve epizode u jednom danu", "Ovu seriju stvarno vrijedi pogledati ako je dosad niste", "Podsjeća me na Squid Game, ali više me je traumatizirala", "Sviđa mi se. Stavlja fokus na ljudsku prirodu i hijerarhiju", "Puno mi je bolja nego Squid Game, mislim da je pametnije napisana", neki su od komentara na seriju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije