Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

3
Radiosarajevo.ba
Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Darko Rundek

Na Raiffeisen Vils Open Air-u u Sarajevu večeras, 26. jula završeno je 16. izdanje Telemach Omladinskog Film Festivala. Iza nas je osam festivalskih dana tokom kojeg je na dva zatvorena i dva otvorena kina (Raiffeisen Vils Open Air i Poli Open Air) prikazano više  od 60 filmova iz 18 zemalja.

Organizatori kažu kako je ovo najveće izdanje festivala te da su sretni što su osam dana bili domaćini najvećeg festivala omladinskog filma u Jugoistočnoj Evropi.

Nagrade su dodijeljene u nekoliko kategorija. U kategoriji OFF Generation Features dodijeljene su tri nagrade: nagrada za najbolji film pripala je ostvarenju Yurt, nagrada žirija otišla je u ruke ekipe filma Forever, Forever, a specijalno priznanje dobio je film Last Swim.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

U kategoriji OFF Generation Shorts nagradu za najbolji kratki film dobio je palestinski film  

AN ORANGE FROM JAFFA, reditelja Mohammeda Almughannija.

U Sarajevu otvoren OFF: Najveći festival omladinskog filma u Jugoistočnoj Evropi

U Sarajevu otvoren OFF: Najveći festival omladinskog filma u Jugoistočnoj Evropi

Specijalno priznanje dodijeljeno je za film Daydreaming So vividly about our spanish holiday, čiji je autor Christian Aviles. Specijalno prizanje dobilo je i ostvarenje Invincible Summer, ali i protagonist ovog filma mladi i talentovani glumac Charles Lebrun.

U kategoriji OFF Shorts nagradu za najbolji regionalni film nagređeni su filmovi Eat Me Mime Miljković (Srbija) i film Karla Gagulića Let Them Talk (Hrvatska).

Ranije tokom festivala nagrade su dodijeljene u još nekoliko kategorija: nagradu za najboljeg glumca u serijama dobio je Lazar Dragojević, dok je nagradu za najbolju glumicu dobila Mirela Balić, glumica u globalno popularnoj seriji Elite u produkciji Netflixa.

Nakon večerašnje dodjele nagrada upriličene su specijalne projekcije filmova Ljeto u zlatnoj dolini i Gori vatra.

U 23 sata počeo je koncert Darka Rundeka, a prije njega nastupila je sarajevska grupa Shizif.

[video]https://storage.radiosarajevo.ba/video/2024/07/blob-1722029698.mp4[/video]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Najnovije