Njihov Buda i naša Dubioza Kolektiv u singlu Mr. Shepherd

0
Radiosarajevo.ba
Njihov Buda i naša Dubioza Kolektiv u singlu Mr. Shepherd
lokalne-ajdovscina.si / David Kovšca - Buda

David Kovšca - Buda, poznatiji kao vokal poznatog slovenačkog crossover kvarteta Elvis Jackson, ovog puta u saradnji sa svjetski poznatim bosanskim bendom Dubioza Kolektiv predstavlja novi singl pod nazivom Mr. Shepherd.

Pjesma je, kako Buda kaže, stvorena na daljinu u ovim neobičnim vremenima i svojevrsna je parodija na trenutno stanje koje svako doživljavamo na svoj način. 

Muzičku podlogu i miksanje pružio je poznati slovenački muzičar i producent Jani Hace u suradnji s Budom, a u tekstu su kombinirane ideje Bude, Almira Hasanbegovića i Adisa Zvekića. Mario Ševarac pridonio je svojim umetcima saksofona, a mastering pjesme uradio je poznati engleski majstor Arthur Indrikovs

Za pjesmu je stvoren muzički spot u suradnji s redateljem Mihom Hvaletom, lutkaricom Barbarom Bulatović, ekipom Tele Ho, pivovarom Reservoir Dogs, Ovčarskim centrom Ovčarska i producentom Tomažem Maričem.

Pozvani ste da preslušate prvi singl ove povremene i jedinstvene slovensko-bosanske muzičke veze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije