Na setu s Tanovićem: Ideja za film "Deset u pola" rodila se ljetos na moru

Radiosarajevo.ba
Na setu s Tanovićem: Ideja za film "Deset u pola" rodila se ljetos na moru
Foto: N.G / Radiosarajevo / Deset u pola s lukom

Bh. oskarovac Danis Tanović u okviru projekta “Sarajevo grad filma za globalne ekrane” prije nekoliko dana započeo je snimanje novog filma “Deset u pola”.

Tim povodom u sarajevskom hotelu Ibis danas je održana konferencija za novinare na kojoj se predstavnicima medija obratio bh. reditelj, kao i neki od glumaca okupljenih oko projekta.

Među njima su Izudin Bajrović, Branko Đurić Đuro, Goran Navojec, Nermin Tulić, Ermin Sijamija, Mediha Musliović i mnogi drugi.

Prema riječima bh. oskarovca Tanovića, ideja se rodila prošlo ljeto.

"Ideja se rodila ljetos na moru. Krenulo je od priče koji su ćevapi najbolji te smo shvatili da je to jako zanimljiva tema na koju nema odgovora. Tako je krenulo, a i odavno sam htio da ponovo radim s Đurom, te sve sve nekako sklopilo u jednu finu romantičnu komediju", izjavio je Tanović.

"Imamo sreće da COVID mjere popuštaju i mi se tome radujemo što možemo opet zarađivati za život. Moj lik se zove Jasko i on je veoma slikovit čovjek, trebali su glumca sa jednom upečatljivom glumačkom težinom. Vjerovatno sam ja zbog toga i izabran", rekao je Goran Navojec.

Deset u pola s lukom - undefined

Foto: N.G / Radiosarajevo: Deset u pola s lukom

"Ja mislim da priče dvojice prijatelja koja drže dva restorana u New Yorku, koji imaju svoje životne probleme, možemo i mi ovdje razumijeti", kazao je Izudin Bajrović.

Film se događa u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promjene.

Posljednja klapa filma “Deset u pola” pala je danas, kako je ranije i najavljeno.

Premijera filma je 2022. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije