Na današnji dan napustio nas je 'The Voice'

Radiosarajevo.ba
Na današnji dan napustio nas je 'The Voice'
Američki pjevač i glumac Frank Sinatra je bio živuće otjelovljenje američkog "Showmana", ali i prilično kontroverzna osoba izvan pozornice.

Muzikom se počeo baviti kao momak, prvo u maloj skupini, a zatim samostalno. Nizao je uspjehe, dok njegova karijera nije krenula nizbrdo kada se na muzičkoj sceni počeo razvijati rock.

Sinatra tada kreće u filmske vode i dobija ulogu u filmu Odavde do vječnosti, za koji osvaja Oscara za najbolju sporednu ulogu 1953. godine. Od tada se paralelno bavi glumačkim i pjevačkim poslom.

Autor je stotinjak albuma, a nastupio je u 58 filmova. Poput prave "zvijezde" čitavog je života punio stranice tabloida svojim brakovima, avanturama, navodnim vezama s mafijom i svojom sklonošću alkoholu.

Svoju je karijeru pokušao okončati 1971. kada je najavio povlačenje, no već 1973. vraća se novim albumom Ol Blue Eyes Is Back. 1980.

Nastupio je pred 175.000 ljudi u Rio de Janeirou, što ga je dovelo i u Guinnesovu knjigu rekorda. Nemirni duh nije mu dao mira pa je i dugo nakon prvobitne najave da će prestati pjevati, nastupao širom svjetskih pozornica.

Frank Sinatra umro je od srčanog udara na današnji dan 1998. godine u 22:50.

Iza njega vječno će ostati da žive njegove čuvene pjesme kao što su Strangers in the night, Fly me to the moon, New York, My way,Come fly with me...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije