Muzika daleke Indije u Art kinu Kriterion

Radiosarajevo.ba
Muzika daleke Indije u Art kinu Kriterion
Foto:Facebook / Bend koji osvaja evropsku publiku
U ponedjeljak, 11. juna u Art Kinu Kriterion publika će imati priliku uživati u ekskluzivnom nastupu indijskog benda „Barmer Boys“.

Nesvakidašnji muzički trio i njihovi prateći, te povremeni članovi održali su do sada više od 200 koncerata u 30 gradova širom svijeta.  Koncertne dvorane i festivalske pozornice nastavljaju puniti i u okviru ovogodišnje evropske turneje, a u sklopu koje će izaći pred publiku u Copenhagenu, Odenseu, Skoplju, Pragueu...

Nakon što je oformljena 2011. godine u New Delhiju, ova muzička grupa počinje okupljati zaljubljenike raznorodnih muzičkih pravaca na festivalima i privatnim događajima u Aziji. Na globalnu muzičku scenu dospjeli su 2014. godine nastupivši kao predgrupa na koncertu „The rolling Stonesa“ kada su oduševili publiku poznatog Roskilde Festivala u Danskoj. Nakon toga su uslijedila gostovanja u televizijskim emisijama na MTV-u i BBC-u kao i niz drugih festivalskih nastupa u zemljama Evrope.

Na prethodnoj koncertnoj turneji održanoj 2017. godine, publika u Švedskoj, Španiji i Njemačkoj uživala je u  pjesama s novog albuma „Kesariya Balm“, a njihov koncert u Danskoj je zapamćen po izvanrednoj izvedbenoj energiji u zajedničkom nastupu sa danskim bendom „Himmelrum“.

Kombinirajući različite muzičke stilove poput indijskog folka, sufijske muzike, beatboxinga i tehno muzike, bend „Barmer Boys“ uspijeva oživjeti višestoljetnu tradiciju multikulturalne Indije čineći je bliskom različitim dobnim i kulturnim skupinama.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Art Kinu Kriterion jedinstvenoj cijeni od 5KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije