Mugdim Avdić Henda objavio novi album: "Sevdah je u meni još od malih nogu"

0
Radiosarajevo.ba
Mugdim Avdić Henda objavio novi album: "Sevdah je u meni još od malih nogu"
Foto: Privatni album / Mugdim Avdić Henda

Mugdim Avdić Henda, bosanskohercegovački kantautor, objavio je novi, 12. po redu album.

Informaciju je objavio na društvenim mrežama, gdje su brojni fanovi oduševljeni objavljenim.

"Prve reakcije su fantastične", tvrdi Henda.

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Kako je naveo, album je objavio dan uoči rođendana, koji je danas, 3. januara:

"Ujedno se navršava i 45 godina od izdavanja mog prvog singla I dok predajem se tebi, tako da ujedno slavim i rođendan i 45 godina rada.

Da snimim ovaj album Mugdim Avdić HENDA - Dvostruki Pop Sevdah Album je moja davna želja, još od kada sam napisao Gdje si dušo, gdje si rano i prvi put u bivšoj nam državi, u toj pjesmi spojio pop i ethno, tamburaše, hor i harmoniku sa YAMAHA RX5 ritam mašinom", navodi Henda.

Evo dan uoči 03.01.2024.g. na svoj rođendan i zvanićno objavljujem svoj dvanaesti po redu album . Ujedno se navršava i...

Posted by Mugdim Avdić Henda on Tuesday, January 2, 2024

Ističe i kako je sevdah u njemu "još od malih nogu, od ranog djetinstva": "Moj stari bi uvijek rano, dok bi se brijao, prije odlaska na posao pjevušio sevdalike. Te su me pjesme budile."

"Ovaj dvostruki album s 20 pjesama sam snimio uživo i na neki način zaokružio svoje muzičko putovanje. Sretno novo ljeto", napisao je Henda.

Mugdim Avdić Henda rođen je u Sarajevu 1953. godine. Nakon prvog albuma jednostavnog nazvanog Henda u aranžmanu Branimira Živkovića, slijede albumi Henda II 1982.g., Henda III-Gdje si dušo gdje si rano 1984, Henda IV 1988, Henda V - Sjećanja 1990, Henda VI - Moja prva ljubavi 1992.

Ratni multimedijalni projekat Zaboravljeni grad izdaje1992/1993.godine, a činili su ga kaseta, video-kaseta i knjiga pjesama s fotografijama Kemala Hadžića. Uslijedili su M.A.Henda-Radio kompilacija 1999, Umoran od snova 2000, Rođen na Bistriku 2005. i Gdje si dušo gdje si rano i ostale pjesme 2006. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije