Mladi Cazinjanin snima film o svešteniku koji hvata serijskog ubicu

S. Dž.
Mladi Cazinjanin snima film o svešteniku koji hvata serijskog ubicu
U Cazinu uskoro počinje snimanje filma 'Anomalos' čiji je režiser i scenarista devetnaestogodišnji Cazinjanin Haris Samardžić.

Haris je student komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu i iza sebe ima već nekoliko snimljenih filmova, a među kojima je posebno značajan dugometražni igrani film 'Hiljadu dana nakon kiše'.  

Njegov novi film govori o svešteniku koji se uz amneziju budi iz kome. Na putu otkrivanja vlastitog identiteta dolazi do svetog grada u kojem vlada opće zlo. U gradu postoji sve više manjih i izopačenih religijskih kultova, te se među jednom od tih krije serijski ubica. Osnovni zadatak sveštenika je zaustaviti monstruma, no on na tom putu saznaje anomalne istine o sebi.

Ovom pričom, Anomalos se definitivno razlikuje od dosadašnje bh. kinematografske postavke, kojoj su osnov teme koje uključuju agresiju na Bosnu i Hercegovinu, te politička situacija u BiH, smatra autor.

Anomalos je u potpunosti fiktivna priča, koja na drugačiji način opisuje posljedice terorizma.

„Snimanja su planirana za septembar ove godine, ukoliko uspijemo u onom najtežem, a to je prikupljanje novčanih sredstava za snimanje“, rekao je mladi režiser za portal Radiosarajevo.ba.

Snimanja će se odvijati na prostorima Bosanske krajine, a većina filma će biti snimljena u Cazinu i okolnim mjestima, naročito u Starom gradu Ostrožac, koji je nedavno prikupio pozornost javnosti jer je u njemu sniman spot za bh. pjesmu predstavnicu na Eurosongu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije