Marko Louis objavio "Cveće cafnalo" na rođendan oca

0
Radiosarajevo.ba
Marko Louis objavio "Cveće cafnalo" na rođendan oca
Foto: Promo / Scena iz spota Cveće cafnalo

Poznati pjevač Marko Louis, na rođendan svoga oca, legendarnog Ljubiše Stojanovića Louisa, a u saradnji s Vlatkom Stefanovskim, ponovo objavljuje pjesmu "Cveće cafnalo".

Riječ je o pjesmi niškog autora Bratislava Bate Anastasijevića, koja je inspirisana Mokranjčevom 12. rukoveti, koju je prvenestveno otpjevao Dragan Jović, a 1985. godine obradio i Louis koji je preminuo 2011. godine u saobraćajnoj nesreći.

„Desio se nesporazum vezano za autorska prava koji smo riješili i sada, srećom, ponovo objavljujemo moju verziju pjesme Cveće cafnalo. Bio sam inspirisan očevom verzijom i bila mi je želja da napravim na neki način citat. Velika mi je čast da je Vlatko dio cijele priče i svojom gitarom katapultirao pjesmu u drugu dimenziju”, kazao je Marko za Nova.rs.

Videospot je posvećen borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je veoma aktuelna na svim društvenim poljima.

Režiju i fotografije potpisuje Dragan Jereminov, a za vanvremensku emotivnu numeru angažovani su glumci Dragan Petrović Pele, Iva Ilinčić i Marijan Apostolović.

“Veoma mi je drago što sam imao priliku da sarađujem s Peletom i Ivom, kao i činjenicom da ćemo ovim spotom da podignemo svijest ljudi da je nasilje nad ženama jako prisutno i da treba da obratimo pažnju na to“, dodaje Marko.

Ideju je dobio kada je vidio kampanju pod nazivom „Nije svako delo umetničko delo“.

Pjesma i spot su objavljeni 2017. godine i izazvali su veliku pažnju kod publike.

Ovog ljeta Marko Louis planira da objavi i fizičko izdanje novog albuma “Sloboda” kao de-lux verziju, koja će imati još nekoliko bonus pjesama između ostalog i kompoziciju “Cveće cafnalo“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije