Maja Milinković objavila novu pjesmu i spot

8
Radiosarajevo.ba
Maja Milinković objavila novu pjesmu i spot
Foto: Promo / Maja Milinković

„Šta će daljine“ poručuje da tijela mogu biti daleko, ali su srce i um spojeni zauvijek.

Kako izgleda kada se spoje afrički ritmovi, harmonika i bosanska duša i emocija reći će vam novi hit singl Maje Milinković

"Pjesma je inspirisana sopstvenim iskustvom, jer zbog prirode mog posla i čestih putovanja gotovo da je takva priča i neizbježna. Daljine mogu razdvojiti naše tijelo, ali nikada ne mogu umanjiti snagu našeg spojenog uma i srca. Udaljenost postaje samo izazov koji jača naše veze i podsjeća nas na neprocjenjivu vrijednost trenutaka provedenih zajedno. Jer ljubav zna prevladati sve granice, čak i one najudaljenije" - kaže Maja.

SDA o imenovanju Vukoje: Trojka zbog par fotelja predaje HDZ-u poziciju u Ustavnom sudu BiH

SDA o imenovanju Vukoje: Trojka zbog par fotelja predaje HDZ-u poziciju u Ustavnom sudu BiH

Portugal, Bosna i Hercegovina i Švedska su lokacije na kojima je snimana pjesma i donosi nekoliko osvježenja. Uz prepoznatljivu Majinu interpretaciju, simboličan i emotivan tekst, tu je i afro ritam, koji je sada veliki trend na muzičkoj sceni fada, što i nije iznenađujuće, s obzirom na to da fado, pored brazilske i srednjovjekovne trubadurske kulture, vuče korijene iz maurske kulture. U pjesmi se susreću portugalska gitara i harmonika, koje kroz fado i sevdah prave neraskidivu vezu između ove dvije kulturne baštine.

Maja je autorica muzike, teksta i aranžmana i jedna od rijetkih kantautorica na muzičkoj
sceni Balkana. Pjesma je realizirana pod pokroviteljstvom AMUS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije