Maestro na harmonici oduševio: Poslušajte kako zvuči kad Samir Nurkić zasvira 'Money Money Money'

2
Radiosarajevo.ba
Maestro na harmonici oduševio: Poslušajte kako zvuči kad Samir Nurkić zasvira 'Money Money Money'
Foto: Prtscr / Youtube / Samir Nurkić

Samir Nurkić, jedan od najpoznatijih harmonikaša u regionu, umijećem ruši stereotipe o harmonici, a sada je sve iznenadio obradom svjetski poznatog hita Money Money Money grupe ABBA iz 1976. godine.

Ovaj put je oduševio vrhunskom izvedbom svjetskog hita, kako publiku, tako i same autore pjesme grupe ABBA, čiji su mu članovi dali i pismeno odobrenje da snimi numeru u svojoj obradi.

Harmonikaš čiji se stil prepoznaje po prvim taktovima, ovog puta je napravio pomak te predstavio harmoniku u sasvim drugom svjetlu od do sada ustaljenog načina interpretacija muzike na harmonici.

Saša Lošić Loša za Radiosarajevo.ba: "Nisam bio spreman da zabavljam ljude u tom tragičnom momentu"

Saša Lošić Loša za Radiosarajevo.ba: "Nisam bio spreman da zabavljam ljude u tom tragičnom momentu"

"Sa harmonikom sam interpretirao različite žanrove, od klasike preko elektronske muzike, rocka, popa, metala, do folk i tradicionalne muzike sa naših prostora. Ovaj put sam se odlučio obraditi pjesmu grupe ABBA i zaista nisam očekivao njihov brzi odgovor, te pohvalu za samu obradu njihovog djela, kao i samo odobrenje za njegovo snimanje i izvođenje. Ušao sam u studio, snimio numeru onako kako sam zamišljao i vizualizirao na harmonici, nastojeći napraviti odmak od tradicionalnog načina sviranja harmonike na Balkanu, te samu numeru približiti klasičnom izražaju.

Pokazao sam kako se jedna takva pjesma može svirati u sasvim drugom ozračju. Spot se snimao u takozvanoj hrvatskoj pustinji u Đurđevcu, a za njegovu montažu je bila zadužena supruga Amela Nurkić. Nadam se da će se publici svidjeti ovakav način interpretiranja svjetski poznatog hita Money Money Money na harmonici", kaže Samir Nurkić te dodaje da je ova saradnja ostvarena zahvaljujući IDM Music sa sjedištem u New Yorku.

Poslušajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije