Lionel Richie: Vrijeme je za pjesmu "We are the World"

Radiosarajevo.ba
Lionel Richie: Vrijeme je za pjesmu "We are the World"
Foto: Instagram / Lionel Richie

Jedan od autora pjesme We are the World, koja je nastala prije 35 godina i ponovo aktuelizirana prije 10 godina kada je Haiti zadesio razarajući zemljotres, kaže da od samog početka pandemije koronavirusa razmišlja o tome da bi ovu poznatu pjesmu ponovo aktuelizirao, piše 24ur.com

U martu 1985. godine Lionel Richie, Michael Jackson, Cyndi Lauper, Kenny Rogers, Diana Ross, te preko 40 drugih poznatih muzičara zajedno su otpjevali pjesmu We are the World, koja je nakon toga postala svojevrsna svjetska himna.

Razlog za nastanak ove pjesme tada bila je velika afrička glad. Zbog pandemije koronavirusa i 35 godina od izlaska hita, Lionel je ubjeđen da je sada pravi momenat da ponovo zapjevaju pjesmu, koju je svojevremno napisao s Michael Jacksonom.

“Pišući tekst za pjesmu razmišljali smo kako možemo spasiti svoj život, naše živote, naglašavajući da svi zajedno predstavljamo svijet, kao i šta učiniti da ga spasimo, što je bilo ključno pitanje prije 35 godina, a i danas je.”

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije