Konstrakta podržala Let 3: I sami su rekli da je pjesma iz Hrvatske antiratna

1
Radiosarajevo.ba
Konstrakta podržala Let 3: I sami su rekli da je pjesma iz Hrvatske antiratna
Foto: YouTube / Konstrakta

Umjetnica Konstrakta, koja je prošle godine predstavljala Srbiju na Eurosongu, reagirala je na pjesmu "Mama ŠČ" riječke grupe Let 3, koja je pobijedila na ovogodišnjoj Dori i predstavljat će Hrvatsku u Londonu.

"Mislim da je korisno da se malo uzdignemo, a ne da tumačimo iz svojih lokalnih pozicija. Oni su sami rekli da je ovo antiratna pjesma i toga se treba držati.

Što se tiče politike na Euroviziji, uvijek je bilo toga. Ali ne treba nikako zaboraviti da je u pitanju zabava. Eurovizija spada u domenu zabave, koja je, doduše, progutala mnoge segmente naših života, te je danas svašta zabava", istaknula je Konstrakta za srbijanske medije.

Premijer liga BiH: Sloga i Sarajevo igraju za Europu, Borac pod pritiskom pobjede

Premijer liga BiH: Sloga i Sarajevo igraju za Europu, Borac pod pritiskom pobjede

Podsjetimo, i sami članovi riječke grupe kazali su da je pjesma antiratna te da kritizira svako pokretanje ratnih sukoba, kao što je i onaj posljednji slučaj s ruskom agresijom na Ukrajinu.

S druge pak strane, oštro su negirali da traktori, koji se u pjesmi spominju, aludiraju na odlazak Srba iz Hrvatske nakon vojno-redarstvene akcije "Oluja".

Ako ste propustili - pogledajte još jednom pjesmu grupe Let 3:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije