Ko je pjevačica s najslušanijom eurovizijskom pjesmom: Na YouTubeu ima više od milion pregleda

1
Radiosarajevo.ba
Ko je pjevačica s najslušanijom eurovizijskom pjesmom: Na YouTubeu ima više od milion pregleda
Foto: Printscreen YouTube / Alessandra Mele

Pjesma Queen of Kings, kojom će Norvežanka Alessandra Mele predstavljati svoju zemlju na ovogodišnjem Eurosongu, trenutno je najslušanija eurovizijska pjesma na YouTubeu. Do sada je skupila 1.5 miliona pregleda.

Alessandra Mele je 20-godišnja norveško-talijanska pjevačica i tekstopisac. Već je s 12 godina pobijedila u talijanskom talent showu VB Factor, a 2022. natjecala se u sedmoj sezoni The Voicea - Norges beste stemme 2022., stigavši ​​do emisija uživo. Nakon što je izabrana za predstavnicu Norveške na Eurosongu 2023., mnogi pišu da će joj ovo biti "odskočna daska u karijeri".

Rođena u Italiji

Rođena je u Pietra Ligureu, općini u pokrajini Savona u talijanskoj regiji Ligurija. Po završetku srednje škole preselila se k baki i djedu u Norvešku. Trenutno pohađa muzičku školu LIMPI i živi u Lillehammeru. Na svom prvom takmičenju sudjelovala je kao 6-godišnjakinja s ABBA-inim klasikom Dancing Queen. 

Galić poručio da ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje

Galić poručio da ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje

Inače, u nedavnom intervjuu za Eurovision Fun Mele je izjavila da je biseksualna te da pjesma Queen of Kings predstavlja njezina iskustva kao biseksualne žene.

Podsjećamo, pjesma s kojom će Alessandra nastupiti na ovogodišnjem Eurosongu je trenutno i treća na kladionicama. Ispred nje su samo Ukrajina i Švedska. 

Inače, zanimljivo je da je Norveška dosad bila najneuspješnija zemlja u historiji takmičenja. Norvežani su bili zadnji 1963., 1969., 1974., 1976., 1978., 1981., 1990., 1997., 2001., 2004. i u velikom finalu 2012. godine. Ipak, i tri puta su pobijedili: 1985., 1995. i 2009. godine.

Nakon Alessandrine pjesme druga najslušanija eurovizijska pjesma na YouTubeu je Eaea kojom će se predstaviti  španjolska predstavnica Blanca Paloma. Trenutno ima 1.3 miliona pregleda. Na trećem mjestu je Let 3 s pjesmom Mama ŠČ! Let 3 ima gotovo milion pregleda na službenoj stranici Eurosonga, i to četiri dana od objavljivanja, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije