Kate Winslet o legendarnoj sceni iz "Titanica": "Ljubljenje s DiCapriom je bila noćna mora"

3
Radiosarajevo.ba
Kate Winslet o legendarnoj sceni iz "Titanica": "Ljubljenje s DiCapriom je bila noćna mora"
Foto: IMDb / Winslet i DiCaprio u "Titanicu"

Kate Winslet je tokom intervjua za Vanity Fair otkrila da snimanje jedne od najromantičnijih scena u Titanicu nije bilo ni blizu romantično u stvarnosti.

Riječ je o sceni u kojoj Rose (Winslet) i Jack (Leonardo DiCaprio) zajedno stoje na pramcu Titanica i gledaju zalazak sunca na horizontu. Mladi ljubavnici isprepliću svoje ruke i prvi put se ljube.

"Snimanje te scene bilo je noćna mora jer Leo nije mogao da prestane da se smije, pa smo morali da ponovimo scenu četiri puta. Jim je tražio vrlo specifično osvetljenje za ovu scenu, a zalasci sunca su se stalno mijenjali tamo gdje smo bili", objasnila je Winslet, prenosi Unilad.

Poskupljenja nafte na međunarodnim tržištima: Cijene idu i do preko 150 KM po barelu

Poskupljenja nafte na međunarodnim tržištima: Cijene idu i do preko 150 KM po barelu

Dodatnu prepreku predstavljala je činjenica da vizuelni umjetnici nisu mogli doći do Winslet i DiCaprija kako bi im popravljali šminku i frizuru tokom snimanja scene.

"To je bio dio broda koji nije bio dio cjelokupnog filmskog seta na kojem smo bili, već samo mali odsječeni dio. Da bismo došli do njega, morali smo se penjati uz merdevine. Sjećam se da ekipa za šminku i frizuru nije mogla doći do nas", dodala je.

Dalje, tokom snimanja scene, Winslet je udarila koljenom od ogradu zbog čega su i ona i DiCaprio počeli da se smiju, uništavajući time šminku. DiCaprio je morao koristiti puder i sprej za samotamnjenje kako bi dobio preplanuli izgled, a dio njegove šminke se prenio na lice njegove koleginice nakon poljupca.

"To je bio pravi haos, uopće nije bilo onako kako se činilo", izjavila je Winslet.

Ipak, uprkos svemu, zvijezda Titanica rekla je da je veoma ponosna na tu scenu i na cijeli film uopće, jer je Titanic "film koji neprestano daje". Nevjerovatno je za nju kako nove generacije prvi put otkrivaju taj film.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije