Kako je nastala najpoznatija filmska replika: I tata bi, sine

Radiosarajevo.ba
Kako je nastala najpoznatija filmska replika: I tata bi, sine
"Ko to tamo peva" jedan je od najpopularnijih filmova jugoslovenske kinematografije. Iako je snimljen 1980., replike iz ovog ostvarenja Slobodana Šijana žive i dan danas.

Jedna od najpoznatijih je i "I tata bi, sine", koju izgovara Pavle Vujisić.

Božidar Bota Nikolić, direktor fotografije pomenutog filma, nedavno je otkrio kako je ljubavna scena, koju su odigrali Neda Arnerić i Slavko Štimac, a u kojoj se replika izgovara, ubačena naknadno.

"Snimao sam sa Zoranom Čalićem film Kakav deda, takav unuk, koji je imao pola miliona gledalaca. Predložio sam Kovačeviću i Šijanu da odemo da gledamo šta je to što narod voli. Odbili su moj prijedlog. Otišao sam u bioskop i konstatovao da je ljubav ono što privlači publiku. Dušku sam rekao da u scenario za film Ko to tamo peva mora da ubaci ljubavnu scenu. On je napravio lik Nede Arnerić i Slavka Štimca. Duško je to tek poslije napisao i ono čuveno: I tata bi, sine. Prije toga nije bilo ljubavi u našem filmu", kazao je Bota.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije