Julia Roberts otkrila zašto ne snima obnažene scene

0
Radiosarajevo.ba
Julia Roberts otkrila zašto ne snima obnažene scene
Radiosarajevo.ba / Julia Roberts

Glumica Julia Roberts kazala je da je odlučila da ne snima obnažene scene tokom filmske karijere duge 35 godina.

"Ne želim da kritikujem tuđe izbore, ali ja sam za sebe odabrala da ne skidam odjeću na filmu ili da budem u fizički ranjivim situacijama", rekla je.

U intervjuu za britanski Vogue, koji je vodio scenarista i reditelj filma Notting Hill, Richard Curtis, glumica je kazala da je malo nedostajalo da ne prihvati glavnu ulogu u ovom filmu.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

"Iskreno, jedna od najtežih stvari koju sam ikada morala da uradim bila je da igram filmsku glumicu u tvom filmu", kazala je.

"Bilo mi je veoma neprijatno! Pričali smo o ovome dosta puta, ali ja umalo nisam prihvatila ulogu jer mi se činila tako čudno! Čak nisam ni znala kako da odglumim tu osobu".

Glumici je također postavljeno pitanje da li bira uloge koje predstavljaju njen pogled na feminizam.

"Preciznije bi bilo reći da su stvari koje odbijam ono što mene oslikava. Zapravo, biram da nešto ne uradim kao suprotno od izbora da nešto učinim", rekla je.

Roberts je kazala da je imala karijeru ispunjenu filmovima koje je mogla da gleda najraznovrsnija publika.

Roberts je imala dublerku za obnažene scene u filmu Zgodna žena (Pretty Woman) iz 1990., gdje je igrala prostitutku.

Ranije je kazala da je tražila da se promjene eksplicitne scene seksa u filmu Dvoličnost (Duplicity) iz 2009.

"To nije nešto što ja radim, tako da ako od mene tražiš da glumim u takvim scenama, moraš da očekuješ da ću tražiti da budu ublažene. Kao majka troje djece, tako se osjećam", prenijeto je da je rekla u to vrijeme.

Jednom prilikom je takođe kazala da ne bi željela da snima obnažene scene.

"Kada glumim obučena, to je izvođenje. Kada bih bila bez odjeće, to bi bio dokumentarac".

Tokom intevjua za Vogue, Curtis je kazao da Roberts ima "tešku stranu".

"Mislim da veoma otvoreno govorim. Tako vidim sebe. Veoma sam direktna", odgovorila je dobitnica Oscara.

"Mnogi ljudi to ne prihvataju lako, i može djelovati veoma grubo, čak i kada ja mislim da sam prosto iskrena i kažem 'Ovako ja to vidim'. Nikada ne pokušavam da budem neljubazna".

Filmska zvijezda se prisjetila i da je mrzila odjeću koja je odabrana da je nosi u ključnoj sceni u Notting Hillu zbog čega je poslala vozača da joj donese njenu odjeću iz stana koju bi mogla da obuče.

"Bile su to moje japanke, mala plava somotska suknja, majica i moj džemper".

Rekla je i da je sadašnje vrijeme više haotično i iscrpljujuće za mlade glumce u poređenju s kasnim 80-im i ranim 90-im kada je ona postala slavna.

"Ne znam da li je bolje danas, jer to nije moje iskustvo, prosto sve izgleda dosta drugačije. I na neki način djeluje prenatrpano. Ima toliko stvari koje sada prate slavu, da se prosto čini iscrpljujuće", rekla je.

"Čini mi se, opet to je samo moj utisak zato što zapravo ne znam, nisam mlada osoba koja počinje u show biznisu u 21. stoljeću - ali meni se čini da je nekada bilo: upoznaješ ljude, čitaš scenarije, pokušavaš da dobiješ posao, dobiješ posao, pokušaš da ga dobro uradiš. Na tom poslu možda upoznaš neke nove ljude koji te mogu predložiti nekome sljedećem, tako da poslije možeš da dobiješ novi posao i možda budeš malo više plaćen a to može da bude i malo bolja uloga. Postojala je struktura dok sad sve izgleda haotičnije. Ima mnogo više elementa, buke, stvari", dodala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije