Insane Insan prvi put pred publikom 13. maja

Radiosarajevo.ba
Insane Insan prvi put pred publikom 13. maja

INSANE INSAN predstavlja svoj prvi album INSANAX na koncertu 13. maja u SARTR-u.

Koncert koji se organizuje u kooperaciji Jazz Festa Sarajevo i Sarajevskog Ratnog Teatra u okviru koncertne sezone „Grlom u Jagode“ će biti prvi oficijelni nastup međunarodne grupe Insane Insan, koja je u februaru ove godine izdala svoj debi album „Insanax“ dostupno po svim poznatim online platformima za download i streaming poput CD Baby, Amazon, Google Music, Deezer i Spotify.

Bend će premijerno izvesti i prvu numeru sa budućeg drugog albuma, koja je vec u pripremi, kao i vlastitu verziju manje poznatog repertoara Turske psihodelije iz 70-ih. Ovaj nastup će biti prilika da se predstave i dva nova člana grupe: Amar Česljar na bubnjevima i Mladen Tvrtković na gitari.

Nina Gerin koja živi u Njemačkoj će za ovaj koncert doputovati iz Kelna.  Ostala petorka u bendu izgleda ovako: Tayfun Kesgin, Thomas Crauk, Enes Zlatar Bure, Dušan Vranić Duco, i Dragan Rokvić Rokva. 

Sedmicu prije koncerta ludi Insani su izdali remix njihovog novog singla pod imenom „Married Man“. Za remix je bio zadužen uvaženi francuski DJ, muzičar i producent DJ Click

On je u svom stilu napravio remix, malo ga ukrasio sa nekim orijentalnim motivima, tarabukama...i super zvuči. Malo ima manje turskog texta nego original što meni očigledno smeta (smijeh) ali neka, to je za francusko tržište - veselo dodaje Tayfun Kesgin, jedan od pjevača Insane Insana kojeg je Bure prvog vrbovao u novi bend.

Narednog ponedjeljka u SARTR-u će nam se pridružiti balerine iz udruženja Bellarte Selma Štrbo i Nadža Pušilo te još poneki specijalni tajni gost ili gošća -  najavljuje Enes Zlatar Bure.

Koncert počinje u 20 sati 13. maja i karte koje koštaju 15 KM mogu se nabaviti preko kupikartu.ba online ili na prodajnim mjestima, te direktno na blagajni SARTR-a na dan koncerta od 18 sati po istoj cijeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije