Ilegalno se skida više od Igre prijestolja: Ova serija ruši sve rekorde

Radiosarajevo.ba
Ilegalno se skida više od Igre prijestolja: Ova serija ruši sve rekorde
The Grand Tour je hit, a prema broju ilegalnog downloada s interneta, iza sebe je ostavio i jednu od najpopularnijih serija današnjice, Igru prijestolja.

Novi projekt Amazona i Jeremyja Clarksona u koji je uloženo preko 200 miliona dolara nadmašio je sva očekivanja, a prema pisanju britanskih medija, potpuno je pokopao BBC-jev Top Gear. Projekt kojim je Clarkson nastavio ono što je započeo u Top Gearu nakon samo nekoliko epizoda postao je tako najviše ilegalno skidana serija s interneta u historiji.

Prvi epizodu skinulo je gotovo osam miliona ljudi, drugu 6,4 miliona, a treću 4,6 miliona dok je četvrta epizoda emitirana prije tri dana, a i o njoj se naveliko priča jer Jeremy Clarkson napravio je vozilo od kosti i kože mrtve krave.

"The Grand Tour je najviše ilegalno skidan show svih vremena", otkrio je Chris Elkins koji se bavi analizom podataka te dodao kako je show "ostavio u prašini" mnoge velike serije, uključujući i Igru prijestolja, piše Index.hr. Analitičar piratskih podataka Muso procijenio je kako je od ilegalnog downloada Amazon samo u Britaniji izgubio više od tri miliona funti.

Amazon je s Jeremyjem Clarksonom, Richardom Hammondom i Jamesom Mayom potpisao ugovor na tri godine koji je navodno "težak" 160 miliona dolara.

Na pitanje o ilegalnom downloadu Amazon se nije osvrnuo već su zaključili pomalo diplomatski: "The Grand Tour postao je najveći show koji je ikad postojao na Amazon Prime Videu, a ruši rekorde diljem svijeta."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije