I ova videoigra dobija svoj film: Minecraft će se moći gledati u kinima 2025. godine

0
Radiosarajevo.ba
I ova videoigra dobija svoj film: Minecraft će se moći gledati u kinima 2025. godine
Foto: Ilustracija / Minecraft

Prvi trailer za Minecraft igrani film, u kojem glume Jack Black i Jason Momoa, upravo je objavljen.

Film, koji se očekuje da će biti objavljen početkom sljedeće godine, baziran je na jednoj od najuspješnijih videoigara svih vremena.

Glumačku postavu čini i zvijezda serije Orange is the New Black, Danielle Brooks, a režiser filma je Jared Hess.

Viktor Orban provocira cijeli svijet: 'Ako Donald Tramp pobijedi otvorit ću - šampanjac'

Viktor Orban provocira cijeli svijet: 'Ako Donald Tramp pobijedi otvorit ću - šampanjac'

Ovaj film će biti jedan od prvih projekata Jacka Blacka nakon raspada Tenacious D-a, do kojeg je došlo nakon što je njegov kreativni partner Kyle Gass napravio riskantan vic o pokušaju atentata na Donalda Trumpa.

Planovi za adaptaciju popularne igre javno su najavljeni još od 2014. godine, a film je imao dug put do realizacije.

Evo službenog trailera:

Trailer otkriva da će svijet filma biti animiran u istom stilu kao i videoigra, umjesto da pokušava spojiti realnost i igru.

Reakcije su bile pretežno negativne, a neki fanovi su ga nazvali 'groznim' te čak mole Warner Brothers da ne objave film.

Iako je Warner Brothers već otkazivao projekte poput Coyote vs Acme i Batgirl, malo je vjerovatno da će to uraditi s ovim filmom zbog ogromnog budžeta od 150 miliona dolara (265 miliona KM).

Jedan fan je tvitao: "Pretvorite ovo u porezni otpis umjesto 'Coyote vs. Acme'." Drugi je rekao: "NEMOJTE OVO OBJAVLJIVATI." Treći je tvitao: "Ko je odlučio da ovo treba biti igrani film? Otpustite ih."

Popularna igra Minecraft prodana u nevjerovatnih 300 miliona kopija

Popularna igra Minecraft prodana u nevjerovatnih 300 miliona kopija

Posebno su se reakcije fokusirale na Jacka Blacka u ulozi Stevea, pri čemu mnogi nisu uvjereni u ono što su dosad vidjeli.

Jedan od fanova je rekao: "Plačem, stvarno su samo rekli 'Evo, samo obuci ovu plavu majicu.'"

Drugi je tvitao: "Dakle, Jack Black glumi Jacka Blacka," dok je treći dodao: "Sve što mogu zamisliti je kako hodaju oko zelenog ekrana sa studijskim svjetlima, ovo je stvarno trebalo biti potpuno animirani film."

YouTuber odlučio da skine 1000 virusa na svoj laptop: Ono šta se desilo će vas ostaviti bez teksta

YouTuber odlučio da skine 1000 virusa na svoj laptop: Ono šta se desilo će vas ostaviti bez teksta

Međutim, nisu svi bili negativni. Jedan filmski fan je napisao: "Izgleda puno bolje nego što sam očekivao. Sviđa mi se što ne pati od tog dosadnog sivog i narandžastog izgleda. Prilično je šaren."

Drugi je jednostavno rekao: "BIT ĆU TAMO."

Kada su ga pitali o pripremi za film, Black je za Gamesradar rekao: "Oh, znaš da stalno igram Minecraft. Kad god ne snimam, igram Minecraft jer glumac se uvijek priprema.

"Sviđa mi se biti u tom Minecraft mentalnom sklopu. Volim znati pravila, i volim uhvatiti male stvari poput, 'Oh, u videoigri koristiš pijuk ovako. Udaraš stvari ovako,' pa to radim i u filmu, piše Unilad.

"Mislim da će članovi Akademije cijeniti moje istraživanje kasnije. Ne želim ureći, ali prilično sam siguran da ću dobiti Oscara za ovo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije