Helem nejse objavio novi spot: Poslušajte kako zvuči Taiwan

2
Radiosarajevo.ba
Helem nejse objavio novi spot: Poslušajte kako zvuči Taiwan
Foto: Helem nejse / Helem Nejse, kadrovi iz spota Taiwan

Helem Nejse ima novi video spot – za pjesmu Taiwan, drugi singl sa nadolazećeg albuma Ozbiljna zaebancija.

Kao drugi singl sa nadolazećeg albuma Ozbiljna zaebancija, Taiwan dolazi uz video spot koji tjera na razmišljanje.

Ekspanzija i popularnost nasilja, sprega nacionalizama i korumpiranih političara, ratno huškanje i zveckanje oružjem – problemi su sa kojima se bude i liježu ljudi širom svijeta. Oštro, jasno i na sebi svojstven način upečatljivo – Helem nejse prstom upire u stvari zbog kojih "moglo bi da nas nema".

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

"Da živimo u ludilu i da je to normalno stanje – uvjeravamo se svaki dan. To nam pokazuju nemili događaji koji se dešavaju sve češće. Od ratova do masovnih ubistava, život se pretvara u bitku. Polusvjesni, postali smo žrtve nacifašističkih politika koje ne biraju sredstva da ostvare svoj cilj – a to je vječni ostanak na vlasti. Zbog nakupljene ljutnje i zamora koji osjetimo, ova pjesma zvuči upravo ovako", poručuju iz ekipe Helem Nejse.

Video spot, koji je snimao i režirao Tarik Bičo, dodatno potcrtava "stanje ludila" u kojem se nalazimo. Pjesma Taiwan je, inače, drugi singl sa nadolazećeg albuma Ozbiljna zaebancija koji se očekuje na jesen ove godine.

"Nakon tri godine pauze, jedva čekamo da objavimo četvrti studijski album. Pjesme su spremne a vrijeme do izlaska albuma želimo maksimalno iskoristiti da se ozbiljno posvetimo svakom detalju, jer vjerujemo da je to naš najbolji album dosad. Možemo otkriti da novi album donosi nešto drugačiji zvuk, što publika može čuti već na osnovu prvih singlova", najavljuju iz kolektiva Helem nejse.

'Oduvijek u srcu Evrope': Koncert povodom Dana Evrope u Sarajevu najavljen uz zvukove bubnjeva

'Oduvijek u srcu Evrope': Koncert povodom Dana Evrope u Sarajevu najavljen uz zvukove bubnjeva

Helem nejse večeras, povodom Dana Evrope nastupa ispred Vječne vatre, na zajedničnom koncertu sa grupom Zoster i Lakom. Tokom ljeta, moći ćete ih slušati na festivalima širom BiH i regije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije