Film s Emirom Hadžihafizbegovićem u glavnoj ulozi nominiran za Oscara

3
Radiosarajevo.ba
Film s Emirom Hadžihafizbegovićem u glavnoj ulozi nominiran za Oscara
Foto: Kamerni teatar 55 / Emir Hadžihafizbegović

Hrvatski film "Lijepa večer, lijep dan", redateljice Ivone Juke, nominiran je za hrvatskog predstavnika u prestižnom takmičenju za nagradu Američke filmske akademije u kategoriji "Oscar za najbolji strani film" za 2025. godinu.

Glavnu ulogu u filmu tumači glumac iz Bosne i Hercegovine Emir Hadžihafizbegović, koji je ujedno i član Udruženja hrvatskih dramskih umjetnika.

Uz Hadžihafizbegovića, u filmu igraju i Dado Ćosić, Slaven Doslo, Đorđe Galić, Elmir Krivalić, Voja Brajović, Iva Boban, Milica Mihajlović, Anja Sovagović-Despot...

Novi Zmaj oduševio: Pogledajte čudesnu asistenciju Esmira Bajraktarevića na debiju za Zmajeve

Novi Zmaj oduševio: Pogledajte čudesnu asistenciju Esmira Bajraktarevića na debiju za Zmajeve

Film je sniman na lokacijama diljem Hrvatske, uključujući Zagreb, Kumrovec te otoke Krk i Pag.

Ovo je Emiru Hadžihafizbegoviću još jedno značajno priznanje za njegov rad.

Pored nominacije za Oscara, film "Lijepa večer, lijep dan", također je nominiran za prestižnu španjolsku nacionalnu filmsku nagradu "Goya" i bit će prikazan u nominaciji na festivalu u Granadi početkom 2025. godine.

Nominacije za Oscara i Goyu dodatno osnažuju status filma "Lijepa večer, lijep dan" kao značajnog kulturnog doprinosa i reflektiraju Hadžihafizbegovićevu kontinuiranu izvrsnost u umjetničkom izrazu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije