Film 'Bosanski lonac' uvršten u takmičarski program na prestižnom festivalu u Goi

0
Radiosarajevo.ba
Film 'Bosanski lonac' uvršten u takmičarski program na prestižnom festivalu u Goi
Foto: Screenshot/YouTube / Scena iz filma "Bosanski lonac"

Bosanski lonac, dugometražni igrani film režisera Pave Marinkovića nastao u hrvatsko-austrijskoj koprodukciji, uvršten je u prestižni Međunarodni takmičarski program 54. Međunarodnog filmskog festivala u Indiji (IFFI Goa).

IFFI Goa jedan je od najvažnijih azijskih filmskih festivala, akreditiran statusom A-liste od strane FIAPF-a, a održat će se od 20. do 28. novembra 2023. godine. Nakon više od godinu dana, hrvatska kinematografija će ponovno biti zastupljena u glavnom takmičarskom programu jednog festivala s A-liste.

Međunarodnu glumačku postavu predvode Senad Bašić, Andreas Kiendl, Bruna Bebić i Zlatko Burić, a Bosanski lonac isprepliće priču koja istražuje život neuspješnog bosanskog pjesnika koji živi u Austriji, suočavajući se s nepredvidivim i često duhovitim izazovima koje donosi njegova nadolazeća deportacija.

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Bosanski lonac je konkurisan za najpoželjniju nagradu festivala, Zlatnog pauna.

Film je svjetsku premijeru imao na 29. Sarajevo Film Festivalu, a nakon što ga je u kinima širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine pogledaloviše od 10 hiljada gledatelja, film kreće i u austrijsku distribuciju.

Svoju će austrijsku premijeru imati u Grazu, nakon čega će se prikazivati u kinima u Beču, Innsbrucku, Linzu, Klagenfurtu, St. Pöltenu i Welsu, a uvršten je i u takmičarski program Filmfestivala Radstadt, prenosi jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije