Fanovi u transu: Pogledajte trailer za novi Matrix - scenario potpisuje i Saša Hemon!

1
Radiosarajevo.ba
Fanovi u transu: Pogledajte trailer za novi Matrix - scenario potpisuje i Saša Hemon!
PrtScr / Trinity i Neo u novom Matrixu

Prvi trailer za četvrti nastavak filmske franšize Matrix zahtijevala je, a zatim i odmah zaslužila našu kolektivnu pozornost u četvrtak, donijevši sa sobom prilično ujednačen spoj novih pitanja i dugo očekivanih odgovora na stara pitanja.

U filmu Matrix Resurrections ponovo se okupljaju originalne franšizne zvijezde Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss, koji će i ovaj put oživjeti likove Nea i Trinity, pod jedinim vodstvom Lane Wachowski.

Za scenarij, Wachowski je angažirala kreativne usluge autora Atlasa Davida Mitchella, ali i našeg slavnog pisca Aleksandra Hemona

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Inače, Wachowski i Hemon več su sarađivali na kultnoj sci-fi seriji Sense8.

"Trilogija Matrix definirala je moju generaciju kina", rekla je Priyanka Chopra, novo lice u franšizi, obožavateljima.

"Počašćena sam i oduševljena što sam dio naslijeđa i što sam imala iskustvo rada pod tutorstvom Lane Wachowski i uz ovu nevjerojatnu, kultnu glumačku ekipu."

Pametno plasirani trailer, kako je ranije istaknuto, obožavateljima pruža najbliži pogled na novi dodatak franšize, kao i na o Morpheusu.

Ipak, kao što je već odavno poznato, ne očekuje se da će se Laurence Fishburne - koji je glumio Morpheusa u prva tri filma - pojaviti u ovom dijelu.

Pogledajte trailer uz napomenu da je snimak Keanua Reevesa i patke na njegovoj glavi za manje od 24 sata postao jedan od najpopularnijih memeova na internetu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije