'Face It Alone': Pronađena izgubljena pjesma benda Queen koju pjeva Freddie Mercury

0
Radiosarajevo.ba
'Face It Alone': Pronađena izgubljena pjesma benda Queen koju pjeva Freddie Mercury
Foto: The Queen / Freddie Mercury

Obožavatelji grupe Queen mogu poslušati novu pjesmu koju izvodi Freddie Mercury nakon što je iskopana 'izgubljena' snimka od prije 34 godine.

Face It Alone izvorno je snimljena tokom sesija britanskog rock benda 1988. godine za njihov legendarni album The Miracle, ali je ostala među onima koje nisu ušli u konačnu verziju.

Svi su mislili da je izgubljena, no otkrivena je kada su se producentski i arhivski tim benda vratili na sesije kako bi radili na nadolazećem reizdanju albuma The Miracle.

Kamere uhvatile Baždarevića na tribinama u Sloveniji, navodno je pronašao novi posao

Kamere uhvatile Baždarevića na tribinama u Sloveniji, navodno je pronašao novi posao

Singl je prva nova pjesma objavljena s Mercuryjem od albuma Queen Forever iz 2014. koji uključuje tri dosad neslušane pjesme s pjevačem pod nazivom Let Me In Your Heart Again, Love Kills i There Must Be More to Life Than This.

Široko hvaljen kao najveći frontmen rocka, Mercury je umro 1991. u dobi od 45 godina od komplikacija povezanih sa AIDS-om, četiri godine nakon što mu je dijagnosticiran HIV.

Kultni rock bend - koji su činili Mercury, Brian May, Roger Taylor i John Deacon - osnovan je 1970. i zajedno su stvarali hitove uključujući Bohemian Rhapsody i We Will Rock You.

Govoreći o ponovno otkrivenoj pjesmi, Brian May je rekao: "Sretan sam što smo je uspjeli naći. Nakon svih ovih godina, super je čuti nas svu četvoricu - da, Deacy je također tu, radi u studiju na sjajnoj ideji za ovu pjesmu koja nikad nije bila dovršena... sve do sada."

Roger Taylor je dodao: "Malo smo zaboravili na ovu pjesmu, ali tu je bila, skriveni mali dragulj. Divno je, pravo otkriće. Koliko strasti u njoj."

Pjesma je stigla uoči reizdanja 13. albuma benda The Miracle, koji je objavljen 1989. godine, 18. novembra. Album - koji je uključivao pjesme I Want It All, Breakthru i The Invisible Man - u to je vrijeme dosegao prvo mjesto u Velikoj Britaniji.

Sada će biti dostupan u kolekcionarskom box set formatu s osam diskova.

Među svojim sadržajima, prošireni set uključuje The Miracle Sessions, disk od više od sat vremena prethodno neobjavljenih snimaka uključujući šest neobjavljenih pjesama.

Također uključuje razgovore benda u studiju u Londonu i Montreuxu, otkrivajući prozor u kreativni proces četiri člana i njihove osobne odnose.

Kolekcionarsko izdanje albuma The Miracle bit će dostupno od 18. novembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije