Erupcija oduševljenja na društvenim mrežama: Hit serija 'The Last of Us' dobit će i drugu sezonu

0
Radiosarajevo.ba
Erupcija oduševljenja na društvenim mrežama: Hit serija 'The Last of Us' dobit će i drugu sezonu
Foto: HBO / Scena iz serije 'The Last of Us'

Još nismo ni završili s prvom sezonom, a hit serija The Last of Us već je obnovljena za drugu sezonu.

Vijest je ovo koja je izazvala erupciju oduševljenja fanova na društvenim mrežama - za manje od sat vremena objava na Twitteru imala je više od milion pregleda, desetine hiljada lajkova i skoro deset hiljada shareova!

Izvršni producent serije Neil Druckmann, koji je također bio scenarist i kreativni direktor igre, rekao je: "Ponizan sam, počašćen i iskreno oduševljen da se toliko ljudi uključilo i povezalo s našim prepričavanjem putovanja Joela i Ellie."

Mbappe u 90. minuti stavio tačku na utakmicu: PSG je u polufinalu Lige prvaka

Mbappe u 90. minuti stavio tačku na utakmicu: PSG je u polufinalu Lige prvaka

"Saradnja s Craigom Mazinom, našom nevjerojatnom glumačkom postavom i ekipom te HBO-om premašila je moja ionako velika očekivanja. Sada imamo apsolutno zadovoljstvo što to možemo ponoviti s drugom sezonom! U ime svih u Naughty Dogu & PlayStationu, hvala vam!"

U seriji The Last Of Us glume Pedro Pascal i Bella Ramsey, kao protagonisti Joel i Ellie, koji se suočavaju s izazovom putovanja preko SAD-a do 'zone karantina' (da ne spoilamo dalje) nakon što modernu civilizaciju unište gljivice koje ljude pretvaraju u jednu vrstu zombija.

U seriji također glume Gabriel Luna kao Tommy, Anna Torv kao Tess, Nico Parker kao Sarah, Murray Bartlett kao Frank, Nick Offerman kao Bill i Melanie Lynskey kao Kathleen. Nakon dvije epizode, serija je na IMDb-u ocijenjena s 9.3, i to nakon skoro 100 hiljada glasova.

Videoigra The Last Of Us objavljena je 2013. i obožavatelji su potpuno ludi za njom, što je stvorilo dodatni pritisak na kreatore TV serije koji su nastojali opravdati njen uspjeh među gejmerima.

Do sada su samo dvije epizode emitirane na HBO-u, a treća će premijerno biti prikazana na prvom HBO kanalu u 3 sata ujutro u ponedjeljak - nakon čega će epizoda biti dostupna na HBO Maxu, HBO On Demand, a prva repriza će biti u ponedjeljak u 20h naveče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije