Dvojac Slika i Prilika objavili novu pjesmu Prljavi svijet

0
Radiosarajevo.ba
Dvojac Slika i Prilika objavili novu pjesmu Prljavi svijet
PROMO / Slika i Prilika

Nakon singla “Kad te budu”, dvojac Slika i Prilika u saradnji sa Muzičkom produkcijom BHRT, objavljuje svoj novi singl “Prljavi svijet”. Iako je singl već neko vrijeme bio spreman za objavljivanje, ovaj dvojac čekao je da se situacija sa korona virusom smiri, te da svojoj publici u nekoj mirnijoj atmosferi mogu da prezentuju svoj rad.

Angel Božić i Milan Malešević, koji čine ovaj dinamični duo, zajedno su uradili tekst pjesme i otpjevali ga. Inspirisana strašću i pozitivnim stavom prema životu, unatoč sveopštoj letargiji, sebičnosti i licemjerstvu kojim smo okruženi, pjesma prema riječima autora, predstavlja svojevrsnu reportažu društvenih “prilika i slika”, u kojima živimo, a koje nikako ne treba da prihvatimo i za koje je preporuka jedan jedini lijek a to je osmijeh, uz mnogo ljubavi i šaku zdravog inata. Pjesma je snimana u studiju “Slika/Prilika” u Gradišci, a dijelom i u bečkom “Kein” studiju, nekoliko mjeseci prije početka pandemije. Za miks pjesme zaslužan je Red Records studio, muziku, aranžman i produkciju potpisuje Angel Božić, dok je izvršnu produkciju zajedno sa Angelom radio i Nebojša Radović. U snimanju pjesme učestvovali su i Danilo Ninković (bass), Nebojša Radović (bubanj) i Andrej Lukić (gitara).

Duo Slika i Prilika iz Gradiške spontano je nastao 2004. Odoljeli su iskušenju vremena, uglavnom se fokusirajući na studijski rad i komponovanje pretežno stvarajući hip-hop, a naklonjeni su i drugim srodnim žanrovima kao što su soul, funk, pa i jazz koji velikim dijelom profilišu zvuk ovog benda.

Pjesma je dostupna na svim digitalnim audio servisima.

Počinje štrajk u osnovnim školama KS: Trajat će do kraja školske godine

Počinje štrajk u osnovnim školama KS: Trajat će do kraja školske godine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije