Dubioza kolektiv obilježila 20. godišnjicu koncertom u prepunoj pulskoj Areni

2
Radiosarajevo.ba
Dubioza kolektiv obilježila 20. godišnjicu koncertom u prepunoj pulskoj Areni
Foto: Printscreen / Koncert Dubioze kolektiv u Puli

Dubioza Kolektiv sinoć je s 10.000 posjetitelja u rasprodanoj pulskoj Areni odsvirala i otpjevala svoj najveći regionalni solo koncert kojim obilježava velikih 20 godina postojanja.

Rođendanska svirka označila je i njihovo treće osvajanje najprestižnijeg koncertnog prostora regije, a posebno iznenađenje večeri bilo je gostovanje muzičara čiji je nastup u Puli nedavno zabranjen – Duška Kuliša.

Arena je prvi put rasprodana u ljeto 2015., pa 2019., a novi okrenuti olimpijski ciklus značio je da će Dubioza krenuti u još jedno osvajanje Pule. Ispravnost te odluke pokazala se već s prvim taktovima pjesme Rakija Unites. Uslijedili su ogromni favoriti U.S.A. i Volio BiH, te već pri trećoj pjesmi Arena je u potpunosti pustila sve kočnice.

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Krcati amfitetar tresao se uz klasike Firma Ilegal, Himna generacije, Kažu, Rijaliti, Boom! i Može li koji su vodili do prvog vrhunca večeri, neočekivanog gosta kojeg su svi očekivali. Iz publike se na pozornicu popeo Duško Kuliš, glazbenik s kojim je bend nedavno snimio pozivni video, i u potpunosti razvalio narodnjak. Talijanski narodnjak. O sole mio.

Furiozna završnica koncerta na Adria Summer Festivalu pripala je pak velikim hitovima 1. maj, Kokuz, Valter, Blam i No Escape (From Balkan) te na samom kraju Balkan Funku i Brijunima kojima je Dubioza zaokružila jedno od svojih najvećih rođendanskih proslava ove sezone.

Koncert Dubioze kolektiv u Puli
Foto: Printscreen: Koncert Dubioze kolektiv u Puli

Od benda koji je te premijerne 2015. već suvereno držao primat u regiji i izgradio impresivnu internacionalnu karijeru Dubioza Kolektiv je osam godina kasnije, na svoje drugo zaokruženo desetljeće, u Pulu stigla još jača i moćnija. I upravo to se najbolje vidjelo u euforiji fanova kojih je danas u Areni doslovce bilo nekoliko generacija.

Turneja 20 Years High kojom obilježavaju 20 godina rada već neko vrijeme krstari Starim kontinentom, a u sljedećim tjednima pred bendom su Slovenija, Španjolska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Švicarska, ali i nastupi i Meksiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije