Drugi spin-off "Ratova zvijezda" dobio naslov

Radiosarajevo.ba
 Drugi spin-off "Ratova zvijezda" dobio naslov
Filmska priča o porijeklu Hana Sola, jednog od najpopularnijih likova izvorne trilogije "Ratova zvijezda", napokon je dobila naslov, objavio je reditelj Ron Howard.

Film Solo: A Star Wars Story, koji će se u kinima pojaviti u maju iduće godine, ispričat će priču o mladim danima Hana Sola, grubog, ali simpatičnog junaka kojeg je proslavio Harrison Ford u izvornoj trilogiji.

Hana Sola glumit će Alden Ehrenreich, a ulogu njegovog prijatelja Landa Calrissiana, kojeg je u izvorniku igrao Billy Dee Williams, preuzima Donald Glover.

Dvostruki oskarovac Howard, reditelj Genijalnog uma, preuzeo je produkciju filma nakon što su odustala dvojica prethodnih redatelja.

Film o Hanu Solu dio je nastojanja kompanije Disney da proširi priču o Ratovima zvijezda i izvan izvornog serijala. Kompanija je tako 2016. snimila izdvojeni film Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda, pa će Han Solo biti drugi njezin 'spin-off'.

U međuvremenu, krajem ove godine u distribuciju kreće film Ratovi zvijezda - Epizoda VIII. - Posljednji Jedi, nastavak izvornog serijala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije