'Izvrnuto obrnuto 2' napokon dolazi u kina: Evo i prvog trailera za Inside Out

0
Radiosarajevo.ba
'Izvrnuto obrnuto 2' napokon dolazi u kina: Evo i prvog trailera za Inside Out
Foto: Screenshot / Izvrnuto Obrnuto 2

Prvi teaser za nastavak animiranog Pixarovog remek-djela iz 2015. godine je objavljen, i čini se da Sreća ima puno posla pred sobom.

Radnja prvog filma prati 11-godišnju djevojčicu Rajku i njenih pet emocija - Sreću, Tugu, Gadljivost, Strah i Ljutnju.

U novoj najavi za film, Rajka gasi svijeće na svojoj rođendanskoj torti, što označava Rajkin ulazak u pubertet. Njene emocije su nasilno prekinute 'danom rušenja', koji donosi dolazak svijetle nove narandžaste ličnosti: Anksioznost.

Španska aviokompanija najavila letove iz Sarajeva za Madrid

Španska aviokompanija najavila letove iz Sarajeva za Madrid

Trailer je već prikupio više od 5 miliona pregleda, a mnogi su potpuno oduševljeni ovom kratkom najavom.

Neki od komentara nestrpljivih fanova bili su: "Ovaj nastavak će biti apsolutni hit", "Potpuno su pogodili kako bi lik anksioznosti trebao izgledati. Mogao sam odmah prepoznati o čemu se radi samo jednim pogledom", "Za razliku od mnogih drugih Pixarovih nastavaka, ovaj zapravo ima smisla. Rajkino odrastanje je logičan korak nakon radnje u prvom filmu."

Dok se Amy Poehler i Lewis Black vraćaju kao Sreća i Ljutnja, Variety izvještava da se Mindy Kaling i Bill Hader nisu vratili u ulogama Gadljivosti i Straha zbog nesuglasica oko plate. Zamijenili su ih Liza Lapira i Tony Hale.

Prvi je film bio uspjeh u svakom mogućem smislu, zaradivši 858,8 miliona dolara (1.5 milijardi KM) na kino blagajnama i dobio je 98 posto na Rotten Tomatoesu. Čak je osvojio Oscara za Najbolji animirani film.

Nastavak režira Kelsey Mann, dok Meg LeFauve, koja je koautor prvog filma, također radi kao scenaristica za drugi film. Nastavak počinje igrati u kinima 14. juna 2024, gotovo devet godina nakon prvog filma.

Izvrnuto Obrnuto 2
Foto: Instagram: Izvrnuto Obrnuto 2

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije