Disney: Avatar 2 opet odgođen jer dolazi nova trilogija Ratova zvijezda

Radiosarajevo.ba
Disney: Avatar 2 opet odgođen jer dolazi nova trilogija Ratova zvijezda
Foto: Disney / Avatar vs Star Wars

Disney je saopćio da je počeo raditi na novoj Star Wars (Ratovi zvijezda) trilogiji, pa je zbog toga dugo očekivani nastavak Avatara, redatelja Jamesa Camerona, ponovo odgođen.

Naime, kada je Disney kupio Fox, Foxova franšiza Avatar, baš kao i Ratovi zvijezda prije nje, došla je pod okrilje kuće koju je nekad osnova Walt Disney.

I baš kao i slučaju Star Warsa, Disney je odlučio "prčkati" po priči i praviti velike promjene...

A, na Avatar smo skoro već svi zaboravili.

Prvo je drugi dio priče o plavim bićima na planeti Pandora, koju ljudi žele uništiti, najavljen za 2014. Pa je onda, zbog zahtjevnog snimanja, premijeru trebao imati u decembru sljedeće godine, a sad ćemo čekati do 17. decembra 2021!

Pored toga, saznali smo da će Avatar imati čak četiri nastavka - Avatar 3 u kina dolazi u decembru 2023, četvrti u decembru 2025, a Avatar pet u decembru 2027. godine.

Glavni razlog ovog novog rasporeda leži u činjenici da Disney razvija novu Star Wars trilogiju.

Ove godine će izaći Episode IX: The Rise of Skywalker, koji će biti posljednji nastavak tzv. sequel trilogije. Ali, Disney tu ne namjerava stati, budući da su, kao i kod Avatara, Star Wars filmovi pod Disneyem izlazili u decembru, Disney je malo razrijedio dolazak novih Avatar filmova i time napravio mjesta za tri nova Star Wars filma.

Ne znamo kako će publika komentirati ovaj potez, ali Disney si je ovime osigurao apsolutnu vlast svakog Božića sve do 2027.

Kompletan raspored o kojem smo pisali sada izgleda ovako:

Decembar 2021. – Avatar 2
Decembar 2022. – Prvi dio nove, neimenovane Star Wars trilogije
Decembar 2023. – Avatar 3
Decembar 2024. – Drugi dio nove, neimenovane Star Wars trilogije
Decembar 2025. – Avatar 4
Decembar 2026. – Treći dio nove, neimenovane Star Wars trilogije
Decembar 2027. – Avatar 5

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije