Dino Mustafić uoči dodjele Oscara: Hvala vam što se osjećamo ponosno

1
Radiosarajevo.ba
Dino Mustafić uoči dodjele Oscara: Hvala vam što se osjećamo ponosno
Foto: AKT, Radiosarajevo.ba / Dino Mustafić/Arhiva

Bosanskohercegovački reditelj Dino Mustafić uputio je poruku podrške kolegici Jasmili Žbanić i njezinoj filmskoj ekipi uoči večerašnje dodjele najprestižnije filmske nagrade Oscar u Los Angelesu.

Bez obzira na ishod u Los Angelesu, rediteljica Žbanić, ali i cijela ekipa koja je radila na filmu, donijeli su ogroman uspjeh našoj zemlji i podigli jednu važnu temu na nivo koji je davno trebao da bude, ali nije.

"Večeras bh. film sa autoricom Jasmilom Žbanić ispisuje jedno od najljepših poglavlja naše historije umjetnosti. Sretno ekipi filma "Quo Vadis Aida", i hvala vam što se osjećamo ponosno kao Bosanci i Hercegovci", kazao je Mustafić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, bosanskohercegovački kandidat "Quo vadis, Aida?", film rediteljice Jasmile Žbanić, koji govori o genocidu u Srebrenici, ušao je na konačnu listu najboljih filmova van engleskog govornog područja koji će se takmičiti za Oscara.
Ovaj film je tako postao drugi film iz naše zemlje koji je bio u utrci za ovu prestižnu nagradu.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba želi, također, mnogo uspjeha u daljnjem radu našoj Jasmili Žbanić i cijeloj ekipi filma "Quo vadis, Aida". Držimo vam fige na dodjeli Oscara!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije