DiCaprio fanovima pojasnio pouku filma 'Don't look up'

4
Radiosarajevo.ba
DiCaprio fanovima pojasnio pouku filma 'Don't look up'
Foto: Netflix / Film Don't look up

Leonardo DiCaprio objasnio je fanovima suštinu filma "Don’t look up". Kazao je kako se ne radi samo o informacionom haosu kao što mnogi tumače.

"Kada bih morao da opišem film u njegovoj biti, rekao bih da se veže na modernu kulturu i našu nesposobnost da čujemo i poslušamo naučne istine. Često puta sam u karijeri tražio film koji govori o klimatskim promjenama, međutim, baš kao što se dešava s vijestima na tu temu, tako je i s filmovima", izjavio je DiCaprio.

Naivni gledalac će film doživjeti kao komediju o političarima, medijima i javnosti koji ignorišu evidentnu stvarnost o kometi koja će izbrisati život s lica Zemlje. Drugi će ga povezati s odgovorom umjetnosti na pandemiju koronavirusa.

"Snimanje me je podsjetilo na to kako se osjećaju veliki naučnici kada su dovedeni u main-stream medije da govore o strahotama koje se događaju", zaključio je DiCaprio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije