Davos Seaworth otkrio kada kreće produkcija osme sezone GoT-a

Radiosarajevo.ba
Davos Seaworth otkrio kada kreće produkcija osme sezone GoT-a
/ Jon Snow i Ser Davos
Finalna osma sezona serije Game of Thrones počet će sa snimanje vrlo uskoro, otkrio je ser Davos Seaworth, odnosno glumac Liam Cunningham.

"Ovih dana se vraćam za Irsku, gdje će krajem sedmice biti prvo čitanje scenarija," te zatim dodao. "Onaj tamo ponedjeljak je drugo čitanje, zatim idu pripreme, a za nekih desetak dana kreće i snimanje prvih kadrova."

emilia_clarke_daenerys_targaryen_game_of_thrones_hbo_fb.jpg - undefined

Osma sezona serije Game of Thrones će inače imati ukupno šest epizoda.

HBO još uvijek nije saopćio datum izlaska osme sezone, a postoji mogućnost da će premijera biti odložena za 2019. godinu.

HBO je otkrio imena režisera posljednjih šest epizoda serije Game of Thrones, koje će biti prikazane u okviru osme sezone najpopularnije serije na svetu.

Kako je javlja Entertainment Weekly, dva dobitnika Emmy nagrada upravo za režiju Game of Thrones epizoda, vratiće se i u osmoj sezoni serije.

Miguel Sapochnik će sigurno raditi na jednoj epizodi, a postoji mogućnost i na više. On je do sada režirao neke od najpoznatijih epizoda, kao što su na primer "Battle of the Bastards" i "The Winds of Winter" iz šeste sezone, za koju je i dobio pomenutu Emmy nagradu.

Foto: Game of Thrones - undefined

Drugi režiser povratnik je David Nutter, koji između ostalih potpisuje i čuvenu epizodu treće sezone "The Rains of Castamere," kao i finale pete sezone "Mother's Mercy".

Međutim, ni jedan od njih dvojice neće režirati finalnu epizodu serije. HBO je objavio da će ta čast pripasti showrunnerima David Benioffu i D.B. Weissu, koji će inače snimiti nekoliko krajeva serije, kako bi se osigurali od curenja informacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije