Čuveni logo "20th Century Fox" : Filmovi više neće počinjati ovako

Radiosarajevo.ba
Čuveni logo "20th Century Fox" : Filmovi više neće počinjati ovako
PrtScr / 20th Century Fox

Jedan od najpoznatijih brendova u historiji filmske TV industrije, „20th Century Fox“,više ne postoji jer je vlasnik, kompanija „Walt Disney“, objavila da će se od sada zvati samo – “20th Television”.

Potez je uslijedio nakon što je Disney izbacio naziv Fox iz svih svojih „20th Century Fox“ filmova još u januaru. Inače, Disneyje prošle godine zaključio ugovor vrijedan 71 milijardi dolara i kupio imovinu kompanije Fox, javlja Tanjug.

„Slavni logo i naslovna kartica, na kojima su riječi “20th Television“ postavljene iznad reflektora, ostaće isti samo što neće biti riječi “century“ i “fox“. Nova imena i logotipi naših studija daju počast njihovoj bogatoj istoriji i stvaralačkoj snazi kompanije Walt Disney“, kazao je predsjednik televizijskih studija Krejg Hanegs.

Novi logo i grafika pojaviće se u novim epizodama ove TV kuće koje kreću od jeseni. Stariji naslovi, koji su već emitovani, zadržaće nekadašnji logo i ime.

Disney je ranije saopštio da je izbrisao „Fox“ jer bi moglo biti zbunjujuće – naime, preostala imovina Foksa, kao što su “Fox Entertainment”, “Fox Sports” i “Fox News”, dio su korporacije Fox koja nema nikakve veze s Disneyijem.

“20th Century Fox” nastao je 1935. godine spajanjem kompanija “Twentieth Century Pictures” i “Fox Films”.

Stvorili su neke od najpopularnijih i najomiljenijih filmova u istoriji Holivuda poput “Ratovi zvijezda”, “Umri muški”, “Sam u kući”, ali i serije među kojima su i “Simpsonovi”...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije