Čuvena Nintendova igra stiže na filmsko platno

0
Radiosarajevo.ba
Čuvena Nintendova igra stiže na filmsko platno
Foto: Nintendo / The Legend of Zelda je jedna od Nintendovih najuspješnijih franšiza

Nakon uspjeha filma o Super Mariju (The Super Mario Bros. Movie), Nintendo sada planira da kreira i film zasnovan na igri The Legend of Zelda.

Nintendo ne planira da se zaustavi kada su u pitanju kompanijini eksperimenti u segmentu filmova.

Kompanija je potvrdila da radi na akcionoj adaptaciji igre The Legend of Zelda, jednoj od svojih najuspješnijih franšiza.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Reditelj filma će biti Wes Ball, koji je najpoznatiji po Maze Runner trilogiji i predstojećem Kingdom of the Planet of the Apes filmu.

Producent će biti Shigeru Miyamoto, kreator Zelde, kao i Avi Arad.

Serijal se fokusira na različite inkarnacije Linka, hrabrog mladića iz rase slične vilenjacima po imenu Hylian, i Zelde, čarobne princeze unutar krvne linije božanstva Hylia. Oni se bore kako bi spasili čarobnu zemlju Hyrule od Ganona, zlog ratnog vojnog vođe koji postaje kralj demona, a koji je glavni negativac serijala.

Otkako je originalna The Legend of Zelda objavljena 1986. godine, franšiza se proširila na 19 naslova na svim Nintendo konzolama, kao i niz spin-off-ova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije