Crvena jabuka predstavila novi album: Prepoznatljiv zvuk benda koji postoji 35 godina

1
Radiosarajevo.ba
Crvena jabuka predstavila novi album: Prepoznatljiv zvuk benda koji postoji 35 godina
Foto: Udruga Libertas / S promocije albuma Crvene jabuke

Novi album grupe Crvena jabuka, pod nazivom Tvrđava, promoviran je sinoć u Sarajevu.

Dvadeset i drugi studijski album ove poznate grupe, koja ove godine slavi punih 35 godina postojanja, predstavili su društveni i kulturni djelatnik dr. sc. Marijo Pejić, autori na albumu "Tvrđava" Dino Muharemović i Mirko Šenkovski Geronimo, te lider grupe "Crvena jabuka" Dražen Žerić – Žera.

Promocija albuma realizirana je u okviru projekta "Laboratorij ideja i umjetničkih praksi". 

"Album 'Tvrđava' nosi prepoznatljiv zvuk 'Crvene jabuke' i zapravo je dio životne priče iskrenog, emotivnog i dosljednog Sarajlije Dražena Žerića – Žere, koji i danas, jednakim žarom, sa 'Šeherom' u duši, uspješno, prkosno i dostojanstveno, promovira svoj grad Sarajevo na mnogobrojnim nastupima u regiji i diljem svijeta", istakao je Marijo Pejić.

Kako je saopćeno iz Udruge Libertas, koja je bila jedan od organizatora promocije, većinu pjesama na novom albumu potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo i Dragana Kajtazović Šenkovski, a ostatak ekipe čine Dino Muharemović, Laris Pašalić, Samir Kadirić, Željko Krznarić, Dragan Spajić Gale i Miroslav Stolica. Glazbenu produkciju cijelog albuma potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo, Dražen Žerić, Laris Pašalić i Marin Meštrović.

"Na ovom albumu imamo petnaest pjesama. Bojan Žerić Zer0 je gost u pjesmi 'Gloria', Rijad Gvozden recitira u pjesmi 'Ljeto', a u pjesmi 'Šta kad poljubaca nema' gostuje Alen Hrbinić.

Poznati sarajevski glumac Josip Pejaković gostuje čak na dvije, 'Tvrđava' i 'Moj brate', koju i autorski potpisuje. Kao bonus track je pjesma 'Aleje ljubavi', u kojoj sam gost Željku Samardžiću.

Dobre pjesme uvijek nađu put do publike, a mediji samo ubrzaju taj put. Mislim da je iskrenost najbitnija. Pjesmu 'Nebesko platno', koja mi je posebno značajna na ovom albumu, posvetili smo našem dizajneru Davoru Papiću koji je izgubio život 2017. godine. Bio je jedan od najboljih sarajevskih grafičkih dizajnera kojem dugujemo sve omote naših albuma i plakate", rekao je Dražen Žerić – Žera, frontman Crvene jabuke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije