Colin Farrell se vraća kao Pingvin u nastavku "Batmana"  

0
Radiosarajevo.ba
Colin Farrell se vraća kao Pingvin u nastavku "Batmana"  
Foto: IMDb / Colin Farrell kao Pingvin

Reditelj Matt Reeves potvrdio je tokom San Diego Comic-Cona 2024. da će se Colin Farrell vratiti ulozi Pingvina u Batmanu 2.

Snimanje filma počinje početkom naredne godine, a datum premijere je 2. oktobar 2026.

Reeves kojem je pripala čast da pokrene novu trilogiju samostalnih DC projekata fokusiranih na Batmana ovom viješću je obradovao mnogobrojne obožavaoce "Gothamovog viteza tame", koje će uvesti u potpuno novu eru popularnog maskiranog osvetnika za pravdu.

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Poginula 24-godišnja osoba

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Poginula 24-godišnja osoba

Odavno se zna da će Batmana ponovno igrati Robert Pattinson, a priča novog filma nadovezaće se na događaje u HBO-ovoj originalnoj seriji Pingvin (The Penguin), koja počinje da se prikazuje ove jeseni.

U njoj Farrell ponavlja svoju ulogu glavnog lika nakon događaja iz prvog filma. Svojom radnjom serija se bavi vakuumom moći koji je ostao nakon smrti Carminea Falconea od strane Riddlera.

Detaljnijih pojedinosti o Batmanu 2 za sada nema. Čini se da će Reeves nastaviti da gradi svoju verziju Gothamovog podzemlja. Sada, kada je Farrell potvrđen film bi mogao da uključi "Dvoličnog" sa zadatkom da pomogne uništenju posljednjih ostataka podzemlja Gothama, uključujući sve mafijaše koji prežive događaje iz serije.

S druge strane, priča bi mogla da se fokusira i na Pingvina kao glavnog negativca Gothama i vodećeg antagonisite Batmana, što se čini kao prirodni razvoj lika nakon njegovog porasta moći u prvom filmu i njegovoj seriji.

Ovaj film bi mogao da bude vrhunac Pingvina kao negativca u Batmanu postavljajući još jednu borbu za moć koja bi mogla da oblikuje treći i posljednji nastavak Reevesove trilogije o slavnom superheroju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije