Čista desetka na IMDb: Reakcije fanova na posljednju epizodu Igre prijestolja

L. R.
Čista desetka na IMDb: Reakcije fanova na posljednju epizodu Igre prijestolja
/ Foto: Game of Thrones
Za devetu epizodu megapopularne serije Igra prijestolja (Game of Thrones) kažu da je epizoda na koju se čekalo šest sezona.

Ako je još uvijek niste gledali – ne čitajte dalje, jer donosimo velike spoilere...

Dakle, upozoreni ste!

Epizoda broj devet, naziva Bitka kopiladi (Battle of the Bastards) donijela je fanovima sve ono što su čekali godinama. Prvi smo put vidjeli tri Daenerysina zmaja u borbi (Drakharis!), a vidjeli smo i ne jednu, već nekoliko epskih bitki, što je nešto nikad prije zabilježeno u jednoj TV seriji. Također, sudar armija Jona Snowa i Ramseya Boltona spektakularna je produkcija, ravna onoj iz filmskih blockbustera i dosta podsjeća na oskarom nagrađene scene iz trilogije Gospodara prstenova.

Bonus info: Redatelj epizode Miguel Sapochnik kazao je kako je inspiraciju za bitku za Winterfell našao u historiji – inspirirala ga je Bitka kod Kane iz 216. godine pne, koju su Rimljani vodili protiv Kartažana, koje je predvodio slavni Hanibal.

Da ne govorimo o sceni u kojoj psi trgaju Ramseya (brojni navode da im je teško priznati da su istinski uživali u brutalnom ubistvu jednog od najomraženijih likova serije)

Dodajmo i to da epizoda na IMDb-u ima savršenu ocjenu – čistu desetku, i to nakon što je glasalo više od 50 hiljada ljudi. Najbolji je ovo IMDb rating koji ima neka epizoda Igre prijestolja.

Imala je epizoda i nekoliko failova – poput toga, kako se onako brojna armija iz Valea približila Ramseyu, bez da je on primijetio ili zašto Rickon Stark nije trčao „cik-cak“.

Ipak, sve drugo na stranu, zaista smo gledali televizijski spektakl, a pogledajte i kako su fanovi reagirali na najbolje scene ove epizode, posljednje pred finale šeste sezone koje možete gledati u ponedjeljak na HBO kanalu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije