Brojne humoristične serije i show programi ukinuti zbog štrajka scenarista u SAD-u

0
Fena
Brojne humoristične serije i show programi ukinuti zbog štrajka scenarista u SAD-u
Foto: Arhiv / Ilustracija

Kasnovečernje humoristične emisije ukinute su u SAD-u nakon što je štrajk scenarista zaustavio proizvodnju.

Više od 11.000 televizijskih i filmskih scenarista štrajkuje jer njihov sindikat traži dogovor za bolje plate i sigurnost posla.

Štrajk Udruženja američkih scenarista (WGA) najveći je te vrste od 2007. godine i uticao je na neke od najgledanijih televizijskih emisija.

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

NBC-jev The Tonight Show sa Jimmyjem Fallonom u glavnoj ulozi, Comedy Central's Daily Show sa Trevorom Noahom i ABC-jev Jimmy Kimmel Live planiraju reprize, zajedno sa CBS-ovim The Late Show sa Stephenom Colbertom i NBC-jevim Late Night sa Sethom Meyersom.

Kako sedmica bude odmicala, NBC-jeva vodeći skeč emisija Saturday Night Live također će se zatamniti i prikazivat će se reprize starijih epizoda.

Dnevne sapunice također bi uskoro mogle biti prekinute, poput Mladih i nemirnih i Opće bolnice, jer se epizode pišu, snimaju i emituju u kratkom vremenskom roku.

U zavisnosti od trajanja štrajka, komedije i drame u udarnom terminu vjerovatno će se nastaviti po planu za sada, jer su sezone za njih već napisane i snimljene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije