Britanska pjevačica porijeklom sa Kosova Dua Lipa sutra nastupa u Prištini

Anadolija
Britanska pjevačica porijeklom sa Kosova Dua Lipa sutra nastupa u Prištini
Britanska pjevačica, porijeklom sa Kosova, koja je već ostvarila zavidnu karijeru na svjetskoj muzičkoj sceni, Dua Lipa sutra će u Prištini održati koncert humanitarnog karaktera.

Nju je danas primio gradonačelnik Prištine Shpend Ahmeti. Dvadesetogodišnja Dua Lipa je nakon prijema kod gradonačelnika Ahmetija izjavila da se osjeća jako sretnom što je u Prištini i zahvalila se na dočeku. 

“Ne mogu opisati riječima kako se osjećam. Mnogo sam sretna što sam ovdje. S nestrpljenjem očekujem koncert. Svaka publika je drugačija, a i čekala sam dugo i zamišljala kakav će biti koncert”, kazala je Lipa.

Predsjednik opštine Priština, Shpend Ahmeti je izrazio zadovoljstvo dolaskom pjevačice Lipe, rekavši da joj je tokom njihovog susreta u Njujorku uputio poziv da održi koncert u svojoj domovini.

“Dakle, sutra uveče održaće se Duin koncert po prvi put u Prištini. Želimo joj uspjeha u karijeri i uopće i nadamo se da će sutra biti jedno odlično veče”, kazao je Ahmeti.

On je, također, istakao da očekuje veliki broj posjetilaca.

Koncert Due Lipe u organizaciji opštine Priština održaće se u Grmiji, poznatom prištinskom izletištu. 

Dua je rođena u Londonu, a prošle godine objavila je svoju prvu pjesmu. Roditelji su je prije nekoliko godina doveli u Prištinu, s namerom da tu i ostanu, ali je Dua riješila da se ipak, vrati u London, gdje je pohađala čuvenu školu scenskih umjetnosti "Sylvia Young Theatre School", sa željom da se profesionalno bavi muzikom.

Ona je bila među najboljim talentima za 2016. u BBC-ovoj prestižnoj nagradi “Sound of 2016” zahvaljujući njenoj jednostavnosti, glasu i pop muzici koju ona pjeva pod utjecajem hip-hopa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije