Bravo: Britanska vlada daje tri hiljade ulaznica za Euroviziju raseljenim Ukrajincima

1
Fena
Bravo: Britanska vlada daje tri hiljade ulaznica za Euroviziju raseljenim Ukrajincima
Foto: Fena / Domaćin Velika Britanija

Britanska vlada stavit će na raspolaganje 3.000 karata za Euroviziju raseljenim Ukrajincima nakon što njihova zemlja nije bila u mogućnosti da bude domaćin takmičenja zbog invazije Rusije prošle godine.

Vlada je također saopćila da će osigurati 10 miliona funti za pomoć u organizaciji Eurovizije u maju u ime Ukrajine, koja je pobijedila na takmičenju 2022. i koja je inače trebala biti domaćin ove godine, prenosi Reuters.

"Današnja objava znači da će na hiljade ulaznica biti ponuđene onima koji su raseljeni u ratu, kako bi mogli da učestvuju u predstavi koja odaje počast njihovoj domovini, njihovoj kulturi i njihovoj muzici", rekla je britanska ministrica za kulturu Lucy Frazer.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

"Kao i uvijek, zajedno smo sa ukrajinskim narodom i njegovom borbom za slobodu", kazala je Frazer.

Liverpool na sjeveru Engleske biće domaćin Eurovizije 2023. Britanija je prošle godine bila drugoplasirana.

Britanski emiter BBC organizovaće događaj, koji inače na malim ekranima gleda 200 miliona ljudi širom svijeta, a posljednji put je održan u Britaniji 1998. Ukrajina se automatski kvalifikovala u veliko finale takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije