Bosanac okupio zvijezde ex-Juge i napisao pjesmu za Balaševića

4
Radiosarajevo.ba
Bosanac okupio zvijezde ex-Juge i napisao pjesmu za Balaševića
Foto: YouTube / Đorđe Balašević

Kompozitor i tekstopisac iz Brčkog Aleksandar Saša Stojaković napisao je pjesmu za legendarnog muzičara Đorđa Balaševića.

On je okupio muzičare iz regiona, koji su zajedno otpjevali pjesmu "Đoletu". Projekat je povezao muzičare iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, baš onako kako je i Balašević povezivao ljude sa ovih prostora.

Autor pjesme Aleksandar Saša Stojaković ističe da je htio da oda počast čovjeku koji je u muzičkom smislu najviše na njega uticao.

Pogledajte nevrijeme koje se kreće prema BiH, meteoalarm u Hrvatskoj: Puše jak vjetar, stiže snijeg

Pogledajte nevrijeme koje se kreće prema BiH, meteoalarm u Hrvatskoj: Puše jak vjetar, stiže snijeg

"Našao sam ljude koji slično razmišljaju. Ljude iz regiona pa čak i Amerike. Na prvu loptu smo se razumjeli i izbacili smo svu emociju u pozitivnom smislu. Veliko hvala Walkeru koji je svaku moju zamisao maestralno sklopio što u audio, što u video zapisu. Hvala i Bilji Obradović, Vladimiru Vještiću Vlaadu i Duletu, koji su zajedno sa mnom otpjevali ovu pjesmu, ovaj svojevrstan omaž našem Đoletu.

Vladimir Vještić Vlaad, jedan od izvođača, kaže da je riječ o malom regionalnom muzičkom projektu "voljenja Đoleta Balaševića i njegove vrijednosne zaostavštine".

"Pjesma "Đoletu", koju biste mogli voljeti, upravo je doživjela YouTube premijeru. To je pjesma u kojoj se može naslutiti koliko nam Đole Balašević nedostaje, ali i to do koje mjere smo spremni da ostanemo verni njegovoj ideji i zaostavštini", kazao je, a prenose srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije